Sarajevo Disk

Sarajevski Foxy Head predstavljaju prvi singl 'Ne treba mi razlog'

Zabava 26.05.22, 18:36h

Sarajevski Foxy Head predstavljaju prvi singl 'Ne treba mi razlog'
Album je u fazi snimanja dvije godine, sadrži 11 pjesama različitih rock stilova

 

 

 

Sarajevska rock grupa Foxy Head predstavlja video spot za pjesmu 'Ne treba mi razlog'. Ovo je prvi od najavnih singlova za debitantski album grupe koji će biti objavljen na jesen 2022. u izdanju sarajevke izdavačke kuće Sarajevo Disk.

 

Muziku i tekst za pjesmu potpisuje frontmen benda Sergio Slatinac, dok su za produkciju spota zaslužni basista i režiser Damir Pirić i direktor fotografije, Gorčin Zec. Ovaj dvojac također stoji iza već najavljenog dokumentarnog filma o grupi Foxy Head, te su za ovaj video do maksimuma iskoristili ambijent galerije Collegium Artisticum gdje je spot za pjesmu i sniman.

 

Album je u fazi snimanja dvije godine, sadrži 11 pjesama različitih rock stilova. 

 

Ritam gitarista i osnivač benda, Zlatko Slatinac, izjavio je: ‘’ Album je sniman dvije godine jer bilo je mnogo prepreka, uključujući i lockdown zbog pandemije. Drago mi je što će album izaći za Sarajevo Disk, jer mislim da ova kuća iza sebe ima duboku historiju tako da postoji i ta emotivna nit između nas i Sarajevo Disk-a.’’

 

 

Za pjesmu 'Ne treba mi  razlog', autor Sergio Slatinac kaže: "Ova pjesma je svojevrsni vertikalni presijek cijelog albuma. Tekst je jednostavan i pristupačan, ima dosta melodije, slojeva, bek vokala, i mislim da je to naš potpis. Niko do sada nije uspio zaključiti na šta ga pjesma podsjeća, a dobili smo svakakve komentare, od toga da liči na Beatlese, Queen, pa sve do Black Crowes, i najiznenađujuće, Drugog Načina.’"

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI