jaka kiša praćena vjetrom

Olujno nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Padala tuča gotovo veličine narandže, nema kuće koja nije oštećena'

Hronika 25.05.22, 20:38h

Olujno nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Padala tuča gotovo veličine narandže, nema kuće koja nije oštećena'
Mislim da nema kuće i gospodarskog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padala tuča gotovo veličine narandže - rekao je načelnik Varaždina Franjo Vrbanić

 

 

 


Snažno nevrijeme zahvatilo je u srijedu poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i tuča veličine oraha padala je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.


Tuča je zahvatila i područje grada Varaždina, a  najgore je na istoku Varaždinske županije u Općini Veliki Bukovec, gdje su oštećeni brojni objekti.


Načelnik Franjo Vrbanić izjavio je za Hinu da je nevrijeme općinu zahvatilo nešto prije 18 sati.


"Mislim da nema kuće i gospodarskog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padala tuča gotovo veličine narandže. Upravo pregledavamo teren. Nažalost nije dobro. Čekamo župana, obavijestili smo sve ostale službe i vidjet ćemo nakon obilaska terena točno što ćemo i otkuda krenuti. Nema objekta koji nije oštećen, rekao je Vrbanić.


Nevrijeme je zahvatilo i Međimursku županiju gdje je padala tuča veličine oraha, posebno praćena jakom kišom i vjetrom  na području Murskog Središća.


Iz Centra 112 u Krapinsko-zagorskoj županiji navode da od građana dobivaju pritužbe i dojave o oštećenim krovovima i razbijenim automobila, a da je najgore prošla općina Hum na Sutli.


Nevrijeme je prema informacijama s terena također zahvatilo Pregradu te područje općine Đurmanec, točnije Macelj. Prema neslužbenim informacijama tuča veličine teniskih loptica nanijela je velike štete na usjevima, prenosi Hina.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI