FOTO&VIDEO/ Objavljena snimka kad je krenuo u pokolj

Masakr u osnovnoj školi u Teksasu: Ubijeno 19 djece, dvoje odraslih, puno ranjenih. Ovo je napadač

Hronika 25.05.22, 07:59h

Masakr u osnovnoj školi u Teksasu: Ubijeno 19 djece, dvoje odraslih, puno ranjenih. Ovo je napadač
Radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda

 

 

U osnovnoj školi u Teksasu juče je došlo do pucnjave u kojoj je ubijeno 19 djece te dvoje odraslih. Do pucnjave je došlo u 11:17 po teksaškom vremenu (19:18 po našem) u Osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa. 

 

Policija je objavila da je i 18-godišnji napadač Salvador Ramos mrtav. Više od 10 djece je ozlijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju. Radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda. Ima ih petstotinjak i većinski su hispanskog porijekla i siromašnog ekonomskog statusa. 

 

To je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina, piše Index.hr.

 

 

Osumnjičenik je 18-godišnji Salvador Ramos. On je također je poginuo, vjerovatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u Osnovnoj školi Robb, 130 kilometara od grada San Antonija.

 

"On je izašao iz vozila. Imao je pištolj, a vjerovatno i pušku. Živio je u Uvaldeu u Teksasu. Ubili su ga policajci koji su došli na mjesto događaja", objavio je guverner Gregg Abbott. Prije napada na školu ubio je i svoju baku.

 

salvador-ramos-1

 

Društvenim mrežama se dijeli video na kojem se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu, prije nego što je krenuo ubijati nevine žrtve.

 

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

 

Sredinom svibnja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI