Bh. teniser na odjelu intenzivne njege

Damir Džumhur se oglasio iz bolnice: Sretan sam što sam živ... Prošla sedmica mi je bila jedna od najtežih...

Sport 24.05.22, 20:30h

Damir Džumhur se oglasio iz bolnice: Sretan sam što sam živ... Prošla sedmica mi je bila jedna od najtežih...
Nisam ni pomislio da bih to mogao doživjeti, pogotovo jer je to jednostavno došlo noitkuda zdravom sportisti kakav sam ja. Bit ću u bolnici još dvije sedmici jer oporavak od ovoga nije lak i treba vremena, napisao je najuspješniji bh. teniser

 

 

 
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur oglasio se na društvenim mrežama kako bi pojasnio trenutno zdravstveno stanje zbog kojeg se nalazi u bolnici.

 

- Pozdrav svima. Samo sam želio podijeliti sa svima vama da mi je prošla sedmica vjerovatno bio jedan od najtežih perioda. Nakon meča u Parizu na Roland Garrosu odjednom sam osjetio jake bolove u trbuhu. Javio sam se liječniku i odmah sam hospitaliziran u bolnici.

 

Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače). Na listi od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se dogodilo samo tri dana prije mog 30. rođendana pa sam od tada na intenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu pa sam dalje nastavio u Beogradu.


 
“Nisam ni pomislio da bih to mogao doživjeti, pogotovo jer je to jednostavno došlo noitkuda zdravom sportisti kakav sam ja. Bit ću u bolnici još dvije sedmici jer oporavak od ovoga nije lak i treba vremena.

 

Na kraju sam sretan što sam živ i što mi nije potrebna operacija. Osjećam da ću puno više cijeniti život, mnogo više sve prilike, više uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica! Moj sin, moja supruga i svi koji me bezuvjetno vole. Drago mi je da se već osjećam bolje i vidim napredak - napisao je Džumhur te se .zahvalio ljekarima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Dzumhur (@damirdzumhur)

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI