Ostavili ga na čekanju

Vučić danima najavljuje razgovor s Putinom, iz Kremlja hladno poručili: 'Kakav razgovor? Nemamo ništa u kalendaru'

Front 24.05.22, 18:49h

Vučić danima najavljuje razgovor s Putinom, iz Kremlja hladno poručili: 'Kakav razgovor? Nemamo ništa u kalendaru'
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da će imati razgovor ove nedjelje sa svojim ruskim kolegom, Vladimirom Putinom i da nije siguran šta će njega Putin pitati, ali da "on zna šta će njega da pita"

 

 

Zasad nije planiran razgovor ruskog predsednika Vladimira Putina i srpskog predsednika Aleksandra Vučića, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 

Kako prenosi ruska državna agencija RIA Novosti, Peskov je izjavio da do razgovora može doći ako bude potrebe.

 

„Zasad nema planiranih razgovora u rasporedu u narednim danima, ali to ne znači da takav razgovor ne može biti organizovan veoma brzo. Znate da su kontakti sa Beogradom naš prioritet, oni su naš saveznik i prijateljska zemlja, pa će razgovor biti održan ako bude potrebe“, rekao je Peskov.

 

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da će imati razgovor ove nedjelje sa svojim ruskim kolegom, Vladimirom Putinom i da nije siguran šta će njega Putin pitati, ali da "on zna šta će njega da pita".

 

Na pitanje novinara da li očekuje od Putina da ga tokom razgovora, koji slijedi, uslovljava političkim zahtjevima i da li će to diktirati cijenu gasa, Vučić je odgovorio:

 

„Ne mogu da znam šta će Putin mene da pita, ali znam šta ću ja njega da pitam. Za mene su tri pitanja, odnosno tri stvari ključne – količine gasa, cijena gasa i sigurnost snabdijevanja".

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI