Demanti Adise Omerbegović Arapović na saopćenje SBB-a

Laž je da sam u isto vrijeme obnašala tri pozicije u upravnim ili nadzornim odborima! Tužit ću Krivića i njegovog naredbodavca

Front 24.05.22, 15:33h

Laž je da sam u isto vrijeme obnašala tri pozicije u upravnim ili nadzornim odborima! Tužit ću Krivića i njegovog naredbodavca
Ukupni iznos mojih prihoda od naknada u upravnom/nadzornom odboru nikada nije bio ni blizu 4.000 KM mjesečno, a iznos je u saopćenju namjerno uvećan u svrhu pokušaja kaljanja ugleda i časti, te degradiranja mene kao univerzitetskog profesora, što je moj osnovni posao i izvor prihoda, stoji u demantiju Omerbegović Arapović

 

 

Adisa Omerbegović Arapović, bivša potpredsjednica Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, uputila je demanti na saopćenje za javnost SBB-a, koje je na DEPO Portalu objavljeno 22. maja 2022. godine pod naslovom "SBB o bračnom paru Arapović: nije im uspjelo da postanu novi Bakir i Sebija u SBB-u".

 

Demanti Adise Omerbegović Arapović objavljujemo u cjelosti:

 

- Besprizorna je laž da sam u isto vrijeme obnašala ili obnašam tri pozicije u upravnim ili nadzornim odborima i laž je da sam od toga prihodovala 4.000KM mjesečno.

 

1. Na prijedlog Vlade FBiH imenovana sam za vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Fabrike duhana Mostar 27.06.2019. godine na tri mjeseca. Taj angažman je okončan 27.09.2019. Za ovaj angažman nisam dobila nikakvu naknadu.

 

2. U Nadzorni odbor Razvojne banke sam imenovana odlukom skupštine Razvojne banke (koja je stupila na snagu 11.03.2021.) nakon provedenog javnog konkursa, a smijenjena sam  07.04.2022. Iako je ovo bila politički motivirana smjena čiju nezakonitost ću dokazati na sudu, datumi potvrđuju plasiranu laž o istovremenom članstvu u tri upravna/nadzorna odbora. Naknada za članstvo u ovom nadzornom odboru približna je prosječnoj plaći u FBiH.

 

3. Članica sam jednog Upravnog odbora od 23.07.2020. (Finansijsko-informatička agencija), također izabrana na javnom konkursu. Visina naknade koju je propisala Vlada u ovom upravnom odboru također je približna prosječnoj plaći u FBiH.

 

Ukupni iznos mojih prihoda od naknada u upravnom/nadzornom odboru nikada nije bio ni blizu 4.000 KM mjesečno, a iznos je u saopćenju namjerno uvećan u svrhu pokušaja kaljanja ugleda i časti, te degradiranja mene kao univerzitetskog profesora, što je moj osnovni posao i izvor prihoda.  

 

Jasno je da je namjera prvo g. Anisa Krivića u njegovoj ličnoj objavi na društvenoj mreži Facebook, a onda i njegovog naredbodavca koji je odobrio ili lično napisao tekst gnusnog saopštenja SBB-a, da mene u očima javnosti predstavi kao pohlepnu i u sukobu sa zakonom. Upravo iz tog razloga tužit ću g. Krivića i njegovog naredbodavca za klevetu, pa će imati priliku u sudnici objasniti vlastiti sukob sa zakonom i činjenicama - stoji u demantiju prof. dr. Adise Omerbegović Arapović.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI