'narušavaju mi ugled'

Oglasila se navodna treća supruga muftije Zukorlića: Nisam tražila njegovo nasljedstvo!

Hronika 24.05.22, 08:29h

Oglasila se navodna treća supruga muftije Zukorlića: Nisam tražila njegovo nasljedstvo!
Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zukorlićem, o tome nisam nikada htjela govoriti za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu

 

 

 

Nakon što su jučer mediji iz Srbije objavili vijest da se pojavila i treća žena rahmetli muftije Muamera Zukorlića,  oglasila se i ona.

 

Novopazarka Belkisa Crnovršanin, koju su beogradski tabloidi označili kao navodno treću suprugu oglasila se putem drušvenih mreža.

 

Ona u svom reagiranju na tekst Kurira o tome da je bila treća žena Muamera Zukorlića nije negirala da je bila u šerijatskom braku s rahmetli muftijom, već tvrdi da nije istina da je u Mešihatu Islamske zajednice tražila njegovo nasljedstvo.

 

Moja privatnost


Saopćenje Belkise Crnovršanin prenosimo u cjelosti:

 

- Nakon članka objavljenog dana 22.05.2022. u Kuriru u kojem se spominje moje ime, moja časna i ugledna porodica kao i moja privatnost, saopćavam da navodi u Kuriru, da sam tražila imovinu u Mesihatu IZ-u Srbiji neistiniti i da su plasirani kao laž, kompromitiranje, uznemiravanje kao i zloupotreba osobnih fotografija i podataka. Svi navodi imaju za cilj narušavanja mog ugleda kao časna građanka Srbije, kao odana muslimanka, kao ponosna žena.

 

S obzirom da živimo u sistemskom negiranju islamskih vrijednosti, stigmatizaciji moje vjere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobičnih izjava, naslova i napada. Nažalost i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu.

 

Navodi tabloida o “privatnom životu, skupocjenom autu, potraživanju imovine i dr” su surova zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlic nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlica – kao i meni i mojim članovima porodice. Svima su vam poznate porodične okolnosti Zukorlića iz medija.

 

Namjera svih učesnika (pojedinaca, pojedinki zajedno sa medijima) je da se zlopupotrebi moj ugled, pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno tendenciozno ugrozili i nastavili da kompromitiraju porodične odnose rahmetli muftije Zukorlica iz osobnih razloga koje imaju za cilj da mene, moj ugled, kao i ugled članova moje porodice iskoriste kao instrument radi osobnih osveta porodici Zukorlić. 

 

Bira istinu i strpljenje


Priče o Muftiji rahmetli, jednom divnom čovjeku, Velikanu ovog vremena, priče otpjevane i ispisane davno da sam htjela da budem dio javnog medijskog kruga. Bila bih danas primorana se obraćam na ovaj način javnosti.

 

Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zukorlićem, o tome nisam nikada htjela govoriti za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu.

 

Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa! Čovjekova obaveza i vrlina je da poštuje i vrednuje ciljeve po sebi, pa me i ne iznenađuje namjera zlonamjernih pojedinaca i pojedinki, ali i novinara na napad neistinama da sam tražila nasljedstvo i zato nisam ni mogla izbjeći tablodizaciju, uvrede, uznemiravanje i nanošenja boli i štete. Jedan od najvećih uspjeha u životu je postići jednu od najvećih islamskih vrijednosti, a to je strpljenje bez obzira na okolnosti, pouzdati se u pravednost Boga i na jednu jedinu Istinu.

 

Biram istinu i biram strpljenje na svaku iznesenu javnu laž i uvredu, kompromitiranje i nanošenja štete ugledu mene i moje časne, ugledne i imućne porodice. Ovdje se ne radi o slobodi mišljenja, već zloupotrebi istine i ugrožavanju moje privatnosti i ličnosti kao muslimanke i muslimanske porodice.

 

Svako dobro od Uzvišenog Boga vam želim! Selam, Mir vam - napisala je Belkisa Crnovršanin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @belkisacrnovrsanin

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI