video/ otkrio i da će ga još dvije stranke podržati

Senad: SDA Vas 'traži' na emociju, osjetljivost… Bećirović: Ojačao sam! A oni su dozvolili da...

Front 22.05.22, 12:27h

Senad: SDA Vas 'traži' na emociju, osjetljivost… Bećirović: Ojačao sam! A oni su dozvolili da...
'U ovu zemlju je od 1995. do 2000. godine ušlo oko 20 milijardi konvertibilnih maraka. Gdje je nestao taj novac? Hoće li neko odgovoriti na to pitanje', pitao je Bećirović

 

 

Kandidat opozicionih stranaka za člana Predsjedništva BIH Denis Bećirović gostovao je kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u.

 

U veoma zanimljivom razgovoru otkrio je šta misli o SDA, o izborima, koji su mu politički ciljevi...

 

- Ti koji misle da mogu pincetom izvući jedno pitanje, a da mi ne otvorimo i brojna druga pitanja, ako neko hoće u retrovizor da gleda. Ti se grdno varaju. A nećemo tako. Otvorićemo mnoga pitanja. Krenućemo od 1995. godine. U ovu zemlju je od 1995. do 2000. godine ušlo oko 20 milijardi konvertibilnih maraka. Gdje je nestao taj novac? Hoće li neko odgovoriti na to pitanje.

 

Mi smo imali parlamentarnu državnu komisiju koju je vodio gospodin Sefer Halilović. Procjena je da je između četiri do osam milijardi maraka, da nemate nikakav podatak gdje je taj novac - rekao je, između ostalog, Bećirović.

 

Napomena: Ovaj tekst je naknadno izmijenjen zbog oznake portala Raskrinkavanje.ba kao "greška". Naime, u transkriptu gostovanja Denisa Bećirovića bilo je navedeno da je govorio o 20 miliona KM koji su nestali. Međutim, riječ je bila o milijardima. Netačno je bilo navedeno i da je rekao da je taj iznos nestao 1995. godine. Bećirović je naglasio da je 20 milijardi KM ušlo u Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1995. do 2000. i nije precizirao kad je taj novac nestao. 

 

Šta je tačno rekao Bećirović gostujući na Face TV može se čuti na videosnimku emisije (od 32:27 minute).

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI