Predsjednik NiP-a na predstavljanju zajedničkog kandidata opozicije

Konaković pozvao SDA da podrži Komšića: Preći ćemo svaki pedalj BiH i dići svaki kamen da istjeramo uhljebe

Front 21.05.22, 17:41h

Konaković pozvao SDA da podrži Komšića: Preći ćemo svaki pedalj BiH i dići svaki kamen da istjeramo uhljebe
Da smo razmišljali o nama lično i našim strankama imali bi danas nekoliko konferencija

 

 

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, na predstavljanju Denisa Bećirovića, zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH kazao je da je bilo pokušaja pravljenja koalicija te da je vidio šest ili sedam potencijalnih kandidata.

 

- Da smo razmišljali o nama lično i našim strankama imali bi danas nekoliko press konferencija. Mi smo se opredijelili za jedan drugačiji koncept. Želim da se zahvalim Denisu Bećiroviću koji je pristao da ide u još jedno tešku borbu.

 

Da se iko od nas bavio matematikom, mi bismo bili na nekoj drugoj strani. Pristali smo da budemo mete režimskih medija i korumpiranih tužilaca i jako sam zbog toga sretan.

 

Bolja država BiH i jačanje institucija naše je opredjeljenje. Pozivam SDA da podrži kandidaturu Željka Komšića, pošto smo svjedoci spina zadnjih nekoliko dana da je ovaj naš potez, zapravo usluga Draganu Čoviću, pa eto neka oni uguše tu priču i očekujemo odgovor od njih u narednim danima. Preći ćemo svaki pedalj BiH i dići ćemo svaki kamen da istjeramo svakog stranačkog uhljeba - poručio je lider NiP-a Elmedin Konaković.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/Foto: FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI