POSLJEDNJI ISPRAĆAJ NAKON 139 DANA AGONIJE

Dirljiv govor oca Mateja Periša: 'Hvala Beograde... Došli smo do kraja, odlazim kući sa svojim sinom'

Hronika 20.05.22, 19:28h

Dirljiv govor oca Mateja Periša: 'Hvala Beograde... Došli smo do kraja, odlazim kući sa svojim sinom'
Došli smo do kraja. Danas odlazim kući sa svojim sinom, okrećem jednu novu stranicu moga života. Ona će biti prožeta sjećanjima iz Beograda, neizmjernom tugom, mojim križom na leđima. Ali mislim da ću bit bolji čovjek nakon svega ovoga - rekao je u svom emotivnom obraćanju Nenad Periš

 

 

 


U Beogradu je organizovan ispraćaj Mateja Periša, a nakon mise, prisutnima se obratio njegov otac Nenad Periš.


Perišev govor, u kom se zahvalio medijima, srpskim vlastima i građanima koji su pokazali veliko srce, Nova.rs prenosi u cjelosti.


- Ja bih se obratio vama novinarima, htio bih se zahvaliti gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život, srce koje mi je dao Beograd, građani Beograda i cijele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osjetim ljudsku ljubav, brigu, suosjećanje i sve ono što čovjeku treba u tim trenucima.


Također bih se zahvalio MUP-u Srbije, napravili su ogroman i nevjerojatan posao. Svaki kontakt s njima je prije svega bio ljudski, a onda i profesionalan, i onakav kakav mi je trebao da kroz ovo razdoblje prođem, a da ipak saznam detalje.


Hvala svakom policajcu, načelniku i svima koji su sudjelovali u tome. Zahvalio bih se i hrvatskom MUP-u, oni su odradili posao. Oni su napravili velik posao, hvala im. Hvala i MUP-u BiH, oni su na početku sudjelovali.


Hvala svima vama novinarima, snimateljima, vašim redakcijama, svima posebno. Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovako teškim situacijama znate razliku između vijesti i boli. Hvala mojim svećenicima Katoličke crkve, ali i veliko hvala patrijarhu Porfiriju, očekujem da će sada doći. Sa svojim episkopima, vladikama i svim pravoslavcima koji su otvorenog srca molili za Mateja.


Hvala svakom čovjeku u Beogradu, bio vjernik ili ne, što je bio uz mene zazivajući da mi Bog da snage da izdržim.


Došli smo do kraja. Danas odlazim kući sa svojim sinom, okrećem jednu novu stranicu moga života. Ona će biti prožeta sjećanjima iz Beograda, neizmjernom tugom, mojim križom na leđima. Ali mislim da ću bit bolji čovjek nakon svega ovoga.


Mislim da ćemo svi biti bolji ljudi. Božji poziv Mateju da ide sada gore ima jedno dublje značenje. Što to znači, meni sada nije jasno. Ali nadam se da ću to saznati do kraja, dok budem mogao o tome razmišljati - rekao je u svom emotivnom obraćanju Nenad Periš.

 

Govor Nenada Periša pogledajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)