Promijenio mišljenje

Dodik 'dodatno razumio' ulogu EUFOR-a, ipak će tražiti da ostanu u BiH: 'Podrška Misiji Althea sada i u budućnosti'

Front 20.05.22, 16:55h

Dodik 'dodatno razumio' ulogu EUFOR-a, ipak će tražiti da ostanu u BiH: 'Podrška Misiji Althea sada i u budućnosti'
Dodik je napisao da "ukoliko dođe do zastoja u odlučivanju u Savjetu bezbjednosti, smatram da Predsjedništvo BiH treba da zatraži od EU da Althea nastavi svoju misiju u BiH”

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ipak je danas pružio podršku nastavku Misije Althea, tj. ostanku EUFOR snaga u Bosni i Hercegovini.

 


- Danas sam se sastao sa general-potpukovnikom Briceom Houdetom, operativnim komandantom EUFOR-ove misije Althea u BiH. Imali smo jedan otvoren i direktan razgovor. Dodatno sam razumio ulogu Misije Althea i njena uloga u BiH ima moju podršku sada i u budućnosti”, napisao je Dodik na zvaničnom Twitter profilu.


On je u sljedećem tvitu dodao da "ukoliko dođe do zastoja u odlučivanju u Savjetu bezbjednosti, smatram da Predsjedništvo BiH treba da zatraži od EU da Althea nastavi svoju misiju u BiH”.

 

 

Iz Ureda za odnose s javnošću Glavnog zapovjedništva EUFOR-a stigla je obavijest medijima:

 

- Operativni zapovjednik EU za Operaciju “Althea” general-pukovnik Brice Houdet bio je u službenom posjetu Sarajevu u četvrtak, 19. svibnja, i petak, 20. svibnja. Tijekom svoga boravka u Sarajevu, imao je priliku razgovarati sa sva tri člana Predsjedništva BiH, ili njihovim predstavnicima, o napretku Operacije “Althea” i koracima koje EUFOR, zajedno sa svojim bh. partnerima iz sigurnosnog sektora, poduzima kako bi se održalo sigurno i stabilno ozračje za sve građane BiH.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI