FOTO/ U crkvi Svetog Antuna Podvanskog na Crvenom krstu

Otac unio sanduk u crkvu: Beograđani se opraštaju od Mateja Periša

Hronika 20.05.22, 15:53h

Otac unio sanduk u crkvu: Beograđani se opraštaju od Mateja Periša
Nestanak Mateja Periša, kom se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima istrčao iz kluba "Gotik" u beogradskoj Beton hali, od prvog dana je intrigirao srpsku javnost. Najprije zbog niza pitanja koja su i danas, nakon pronalaska tijela, ostala bez odgovora

 

 

 

Tijelo Mateja Periša, Splićanina koji je nakon skoro pet mjeseci potrage u Beogradu pronađen kod Ade Huje, izloženo je danas u crkvi Svetog Antuna Podvanskog na Crvenom krstu, kako bi se Beograđani posljednji put oprostili od njega.

 

Već od 15.00 časova na desetine Beograđana okupilo se u porti crkve Svetog Antuna, kako bi ispratili na vječni počinak stradalog Periša. Kako je ranije najavljeno, Periševo tijelo će u crkvi biti do 17.00 časova, nakon čega će se obaviti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

 

U međuvremenu, od Periša se veliki broj građana iz regiona pozdravio putem društvenih mreža.

 

Nestanak Mateja Periša, kom se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima istrčao iz kluba "Gotik" u beogradskoj Beton hali, od prvog dana je intrigirao srpsku javnost. Najprije zbog niza pitanja koja su i danas, nakon pronalaska tijela, ostala bez odgovora. Mnogi su se za Matejevu porodicu vezali i kroz potresne ali dostojanstvene istupe njegovog oca Nenada Periša u javnosti.

 

Periš je četiri i po mjeseca pronađen mrtav u rijeci, kod Ade Huje, a njegovo tijelo su ugledali kapetan i posada jednog broda. DNK analizom je utvrđen njegov identitet, a srpsko Ministarstvo unutršanjih poslova saopštilo je da, prema preliminarnim informacijama, nema tragova nasilne smrti. Očekuje se da će narednih dana stići i toksikološke analize, na osnovu kojih će moći da se utvrdi da li je u organizmu bilo narkotika.

 

Tokom potrage za mladićem, pored ostalih, više puta su predstavnici Katoličke Crkve i predstavnici Srpske pravoslavne crkve zajedno molili za njegov pronalazak, podsjetila je Beogradska nadbiskupija u svom saopštenju.

 

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI