Nakon što je 18-oro djece iz Prijedora završilo na infuziji

Desetak učenika iz Banjaluke se razboljelo na Jahorini: Obustavljene škola u prirodi i ekskurzije u hotelu 'Nebojša'

Hronika 20.05.22, 13:41h

Desetak učenika iz Banjaluke se razboljelo na Jahorini: Obustavljene škola u prirodi i ekskurzije u hotelu 'Nebojša'
'Zatražili smo danas da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu 'Nebojša' obavi ponovo vanredni inspekcijski nadzor i pregleda uzorke hrane i radnih površina, te izvrši vanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu', ističe se u saopštenju resornog Ministarstva

 

 

Desetak učenika petog razreda OŠ "Branko Radičević" iz Banjaluke koji su na četvorodnevnoj školi u prirodi na Jahorini, dobili su sinoć stomačne tegobe.

 

Kako je za "Nezavisne" rekao Siniša Rendić, direktor ove škole, djeca imaju virozu i pod stalnim su nadzorom pedijatra.

 

"Djeca imaju nisku temperaturicu, danas se već dobro osjećaju. Sa njima je pedijatar koji prati njihovo stanje", kazao je Rendić.

 

Dodao je da su uz konsultacije sa roditeljima odlučili da, ako se djeca osjećaju dobro, ostanu na Jahorini do kraja ove kratke ekskurzije.

 

"Učenici sa nastavnim osobljem i animatorima borave u hotelu 'Nebojša', ali su nam roditelji rekli da je trenutno dosta viroze prisutno pa su se možda neka djeca i u Banjaluci zarazila", naveo je Rendić.

 

Podsjećamo, učenici petog razreda Osnovne škole "Petar Kočić" i "Branko Ćopić" iz Prijedora koji su ranije boravili na Jahorini u školi u prirodi, imali su slične tegobe i 18 djece završilo na infuziji.

 

Desetak učenika iz Banjaluke se razboljelo na Jahorini

 

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naložilo je danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu "Nebojša", da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika.

 

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske informisano je da je 12 od 103 učenika Osnovne škole "Branko Radičević" iz Banjaluke, koji se u okviru škole u prirodi nalaze na Jahorini i smješteni su u hotelu "Nebojša", imalo stomačne tegobe i temperaturu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

 

Prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od rukovodstva škole, ovih 12 učenika je izolovano, medicinski zbrinuto i nalaze se pod stalnim nadzorom pedijatra.

 

"Zbog toga je Osnovnoj školi 'Branko Radičević' Banjaluka naloženo da se odmah prekine izvođenje škole u prirodi, te da se učenici vrate u Banjaluku", navodi se u saopštenju.

 

Kako su istakli, obzirom da je nedavno iste simtome imao određen broj učenika Osnovne škole "Petar Kočić" iz Prijedora, naložili su danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu "Nebojša", da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika.

 

"Zatražili smo danas da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu 'Nebojša' obavi ponovo vanredni inspekcijski nadzor i pregleda uzorke hrane i radnih površina, te izvrši vanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu", ističe se u saopštenju resornog Ministarstva.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI