Prepoznajete li se?

Prema astrolozima, ovo su dva najinteligentnija horoskopska znaka

Zabava 19.05.22, 20:29h

Prema astrolozima, ovo su dva najinteligentnija horoskopska znaka
Kada je u pitanju inteligencija, koji znak je zauzeo tron?

 

 

Bilo da ste autoritativni Ovan ili brižni Rak, svaki horoskopski znak ima svoje najatraktivnije osobine. Ova astrološka mjerenja mogu predvidjeti sve, od vaše romantične kompatibilnosti do zdravlja. No, kada je u pitanju inteligencija, koji znak je zauzeo tron?

 

Naime, kako piše Reader's Digest, Vodolija i Škorpija najpametniji su horoskopski znakovi, kažu astrolozi, ali iz dva vrlo različita razloga.

 

Osobe rođene pod znakom Vodolije imaju najvišu razinu analitičke inteligencije koja se mjeri kognitivnim sposobnostima i koefiicijentom inteligencije.

 

Škorpije, s druge strane, imaju pronicljiviju pamet; oni su najbolji u realnoj procjeni i razumijevanju svijeta u cjelini. To ne znači da drugi znakovi nisu inteligentni na svoj način.

 

Zapravo, Blizanci i Vage također imaju dosta kognitivnih sposobnosti, dok su Rak i Ribe emocionalno najinteligentniji; drugim riječima, izvrsni su u prepoznavanju i rasuđivanju vlastitih i tuđih osjećaja.

 

S druge strane, zemaljski znakovi, Bik, Djevica i Jarac, pokazuju praktičnu inteligenciju, a vatreni znakovi, Ovan, Lav i Strijelac, obično su najintuitivniji, što ih čini sklonijima preuzimanju rizika.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI