PREDSJEDNIŠTVO STRANKE

Odlučeno: SBB će podržati zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH

Front 19.05.22, 14:25h

 Odlučeno: SBB će podržati zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH
- Iz Trojke su rekli da i dva kandidata mogu pobijediti u toj utrci, pa su se oni u međuvremenu korigovali i došli do zajedničkog kandidata i u tom smislu mi smo odlučili da opozicija ide sa jednim kandidatom i da taj kandidat ima našu apsolutnu podršku

 

 

 

 

Završena je sjednica Predsjedništva Saveza za bolju budućnost na kojoj je tajnim glasanjem odlučeno SBB neće imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH i da će podržati zajedničkog kandidata opozicije. 

 

Završeno je obraćanje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

 

- Iz Trojke su rekli da i dva kandidata mogu pobijediti u toj utrci, pa su se oni u međuvremenu korigovali i došli do zajedničkog kandidata i u tom smislu mi smo odlučili da opozicija ide sa jednim kandidatom i da taj kandidat ima našu apsolutnu podršku. Mislim da je važno napomenuti da se time prave potpuno druge predispozicije za jednu vrstu važnog raspleta u BiH i da taj rasplet otvara prostor za nove vjetrove, pogotovo kada se to tiče bošnjačke politike. Treće veoma važno, ne radi se o bilo kakvom priklanjanju već se radi o tome da SBB, kada bi istakao svog kandidata, ukoliko to urade i druge političke stranke, pomaže kandidatu SDA da još osam godina vodi BiH, odnosno da budem precizan vodi bošnjački politički korpus. Naša je procjena da nakon 30 godina je vrijeme da novi ljudi preuzmu odgovornost i mi postavljamo veoma logično pitanje, znamo šta je gospodin Izetbegović uradio za osam godina svog minulog političkog mandata u Predsjedništvu BiH: Da li mu treba dati još osam? Bez ikakvih teških riječi, na bazi hladne procjene, naša je ocjena da to ne treba raditi i opozicija ima odličnu šansu da pobjedi kada je izbor člana Predsjedništva u pitanju - rekao je Radončić.

 

Uskoro opširnije.

 

(Avaz/ DEPO PORTAL/mr)

 

BLIN
KOMENTARI