FOTO/ Nije im hladno

Predsezona na Panonskim jezerima izmamila prve kupače

Lifestyle 19.05.22, 13:55h

Predsezona na Panonskim jezerima izmamila prve kupače
Jezera su napunjena vodom što je bio znak najhrabrijim da otvore ovogodišnju sezonu kupanja u kompleksu koji je jedinstven u Evropi

 

 

 

Zvanična sezona kupanja na Panonskim jezerima u Tuzli počinje 1. juna i trajat će do 31. augusta, ali visoke temperature već u maju su izmamile prve kupače koji uživaju u čarima slane vode. 

 

Jezera su napunjena vodom što je bio znak najhrabrijim da otvore ovogodišnju sezonu kupanja u kompleksu koji je jedinstven u Evropi. 

 

Protekle dvije sezone zbog pandemije koronavirusa imale su različite vrste ograničenja, ali u predstojećoj napokon će se stvari vratiti u normalu. 

 

Zbog poskupljenja električne energije, ali i drugih repromaterijala, donesena je odluka o poskupljenju cijena za ulazak na Panonska jezera. Tako je ulaznica za radne dane 6 KM, a za vikend 8 KM, kada su u pitanju odrasle osobe, dok pogodnosti ostvaruju učenici, djeca, povlaštene kategorije stanovništva. 

 

Građani Tuzle su imali priliku po akcijskim cijenama kupiti sezonsku ulaznicu i do sada je prodato oko 7.300 sezonskih ulaznica. 

 

Ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku očekuje se da će predstojeća sezona na Panonskim jezerima u Tuzli oboriti neke od postavljenih rekorda po posjećenosti. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI