tragedija u cazinu

Novi detalji: Pored tijela maturanta Amara Bašagića pronađen pištolj, nije riječ o samoubistvu?

Hronika 18.05.22, 20:55h

Novi detalji: Pored tijela maturanta Amara Bašagića pronađen pištolj, nije riječ o samoubistvu?
Istražitelji nastoje utvrditi porijeklo oružja, odnosno kome je pripadalo i je li vlasnik imao odobrenje nadležnog organa

 

 

 

 

Naselje Japića Brdo kod Cazina danas je bilo obavijeno tugom, a nakon vijesti da je 19-godišnji Amar Bašagić, maturant srednje škole u Cazinu, nađen mrtav u porodičnoj kući.

 

PIŠTOLJ KRAJ TIJELA


Adnan Beganović, portparol MUP-a USK-a, kazao je za Oslobođenje da se sve odigralo sinoć u porodičnoj kući u pomenutom naselju.

 

- Pripadnici PS-a Cazin su u utorak u 22.45 sati putem telefona od građana obaviješteni da je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Na mjestu događaja zatečeno je tijelo B. A. (2003) koji je usljed povreda podlegao. Ljekari Doma zdravlja su izašli na mjesto događaja, ali su, nažalost, mogli samo konstatovati smrt. O slučaju je obaviješteno i Tužilaštvo. Istražitelji su obavili uviđaj te izuzeli tragove i predmet izvršenja, pojasnio nam je Beganović navodeći da je tijelo prevezeno na Odjel patologije Kantonalne bolnice u Bihaću, gdje će se obaviti obdukcija radi utvrđivanja činjenica.

 

Kako saznaje Oslobođenje, kraj mladića je pronađen pištolj iz kojeg je pucao. Iako se isprva mislilo da je u pitanju samoubistvo, za sada sve ukazuje na to da se radi o nesretnom slučaju, odnosno o nestručnom rukovanju s oružjem.

 

Tu je i činjenica da mladić nije ostavio nikakvu poruku, a nije imao ni problema, kaže nam izvor blizak policiji. Istražitelji nastoje utvrditi porijeklo oružja, odnosno kome je pripadalo i je li vlasnik imao odobrenje nadležnog organa.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL/mr)