Emotivni govor

Baždarević zaplakao na Osimovoj komemoraciji: Često mi je govorio da žali za izgubljenim godinama

Hronika 14.05.22, 12:02h

Baždarević zaplakao na Osimovoj komemoraciji: Često mi je govorio da žali za izgubljenim godinama
Na kraju života često mi je govorio da žali za našim vremenom kad smo mogli više sa Željom, za reprezentacijom, da žali za izgubljenim godinama, tragedijom koja se dogodila na ovim prostorima, kazao je Baždarević

 

 

Željina legenda Mehmed Baždarević imao je emotivan govor na komemoraciji Ivici Osimu i nije mogao sakriti suze.

 

- Imam veliku tremu jer je ovo moj prvi govor čovjeku s kojim sam živio 40 godina. Obraćam se u moje ime, ime moje porodice, generacije i svih generacije koje su vladale i živjele sa šefom. On je obilježio naše živote, naše karijere. Obilježio je svog Želju, ovaj grad, ove prostore i sve sredine u kojima je radio. Bio je veliki trener, otac, učitelj. Znao je da da, da pomogne, da od nas pravi prave fudbalere i dobre ljude. Znao je da gradi, stvori, da pobjeđuje, gubi, al uvijek s dostojanstvo. Bio je trener ispred iznad svih, vizionar ispred vremena - rekao je Baždarević i nastavio:

 

- Želio je da napreduje, slušao svaki dan, jednom riječu veliki stručnjak. Bio je veliki čovjek, otac, suprug. Volio je, znao je da voli. Najviše je volio svoju Asimu, svoju porodicu, saradnike i igrače. Fudbalu je bio odan i vjeran. Vjerovao je u prijateljstvo i ljude. Radovao se najobičnijim stvarima. Volio je život, druženja, akšamluke. Na kraju života često mi je govorio da žali za našim vremenom kad smo mogli više sa Željom, za reprezentacijom, da žali za izgubljenim godinama, tragedijom koja se dogodila na ovim prostorima. Uvijek je govorio da smo mogli još više dati našem Želji, našem gradu i djeci.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI