ništa nije u redu

Ako vam ništa ne ide od ruke, opustite se, kriv je Retrogradni Merkur

Lifestyle 12.05.22, 09:25h

Ako vam ništa ne ide od ruke, opustite se, kriv je Retrogradni Merkur
Česti su i izazovi u vezama, poput neutemeljenih svađa, nevjera, financijskih poteškoća, problema na radnom mjestu, prekida prijateljstava i radnih odnosa i puno, puno nesporazuma

 

 

 


Jeste li čuli za retrogradni Merkur? Ako niste čuli, vjerojatno ste osjetili. To je izraz kojega se milenijalci plaše jer uvelike utječe na naše raspoloženje.

 


Najlakše objašnjeno, ovaj pojam doslovno znači da planet Merkur ide tri tjedna unatrag u svojoj orbiti. Razdoblje u godini kada je Merkur retrogradan, obično je povezano s lošim životnim odlukama, dramama na radnom mjestu, problemima u vezama ili pojavljivanjem bivših partnera, kašnjenjem letova, banalnim ozljedama i drugim poteškoćama.

 

Najlakše bi mogli reći da cijeli naš život naiđe na jedan veliki kvar, a od ovog astrološkog stanja trenutno najviše pate blizanci.

 

Kada nastupa retrogradni Merkur?


Obično se pojavljuje tri puta godišnje, ali ova godina je posebna jer ćemo se s njime suočiti četiri puta. Trenutni period je započeo 10. svibnja i trajat će do 3. lipnja. Sljedeći retrogradni Merkur počinje 9. rujna i trajat će do 1. listopada 2022. godine.

 

Retrogradni Merkur se u svome periodu kreće unatrag – od zapada prema istoku, prateći svoj 88 dana dug put oko Sunca.

 

Za sve one koji vjeruju u astrologiju, Merkurova retrogradnost znači pojačanu koncentraciju, pažljiviji način života i opreznost kako bi spriječili potencijale nesreće. Merkur je planet koji upravlja komunikacijom i intelektom pa u ovom periodu ne treba donositi važne odluke i izlagati se razgovorima koji mogu poći po krivu.

 

Pojačani tehnički kvarovi su također rezultat Merkurova okretanja unazad, a u ovom periodu ih ne biste trebali rješavati sami, već potražiti stručnu pomoć.

 

Merkur 2022. godine će najviše pogoditi zračne znakove, koji ove godine pada u vrijeme Blizanaca, Vaga i Vodenjaka, piše Zadovoljna.hr.

 

Na što sve utječe retrogradni Merkur?


Kao što smo već spomenuli, za vrijeme retrogradnog Merkura, ne biste trebali putovati jer puno toga može poći po krivu. Merkur u svojoj sezoni funkcionira kao ventilator koji sam okreće naš život, a mi ne možemo previše utjecati na stvari koji se događaju oko nas.

 

Česti su i izazovi u vezama, poput neutemeljenih svađa, nevjera, financijskih poteškoća, problema na radnom mjestu, prekida prijateljstava i radnih odnosa i puno, puno nesporazuma.

 

Retrogradni Merkur traje sveukupno tri tjedna dok u cijelosti okruži planet Zemlju. Ove godine treba biti posebno oprezan jer se utjecaj Merkura može osjetiti dva tjedna prije i dva tjedna poslije ovog perioda. Ovaj astrološki fenomen je poznat kao pre – retrogradna i post – retrogradna sjena.

 

Iako ne zvuči baš sjajno, ako vas krenu nedaće, barem znate da možete kriviti Merkur, a malo opreza neće biti na odmet – posebice ako ste zračni znak.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI