Heroj odbrane

Narod i pravda dobila pojačanje: Evo ko je pristupio Konakovićevoj stranci

Front 10.05.22, 17:28h

Narod i pravda dobila pojačanje: Evo ko je pristupio Konakovićevoj stranci
Odgovarajući na novinarska pitanja, Elmedin Konaković je potvrdio da će 'Trojka' imati na predstojećim izborima u BiH kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali nije govorio o imenima

 

 

 

Ahmet Sejdić, heroj odbrane Goražda i Bosne i Hercegovine, novi je član političke organizacije Narod i Pravda.

 

Sejdić je na pres-konferenciji u Sarajevu kao prvi razlog novog političkog angažmana naveo bosanski pristup Naroda i Pravde, a potom i povjerenje budući da je tokom postupka vođenog protiv njega pred Sudom BiH za navodni ratni zločin imao podršku struktura u kojima je djelovao Elmedin Konaković, aktuelni predsjednik NIP-a.

 

Zakonitost, poslovnost i patriotski pristup naredni su navedeni njegovi motivi za pristupanje Narodu i Pravdi, kao i djelovanje Konakovića i drugih kadrova te stranke.

 

Dosljednost i fleksibilnost u traženju dobrih rješenja, upornost i određenost u nastojanju da društveni problemi budu riješeni, vrijednosti su koje je, po njegovim riječima, također prepoznao u NIP-u.

 

ahmet-sejdic-elmedin-konakovic-elvedin-okeric

 

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je da on i istomišljenici nikad nisu imali dvojbu da li stati uz ljude čija je uloga u odbrani Bosne i Hercegovine bila poput Sejdićeve iako je on (Konaković), kako kaže, bio zbog toga napadan kad je bio premijer Kantona Sarajevo od nekih struktura koje su Sejdića već nazivale “presuđenim ratnim zločincem” i dok sudski postupak još nije bio gotov.

 

Po Konakovićevim riječima, prevažno je tada bilo zaustaviti velikosrpsku mašineriju u projektovanim napadima na časne heroje odbrane Bosne i Hercegovine.

 

U drugom dijelu pres-konferencije, lider Naroda i pravde govorio je o ekonomskim i političkim izazovima u BiH u 2022. godini te je za posrnuće ekonomije, val poskupljenja i sve slabije poslovanje javnih kompanija iz najperspektivnijih grana optužio većinske vladajuće strukture.

 

Kazao je da pod njihovim vođstvom takva preduzeća pokazuju slabosti, dok, naprotiv, firme u čije su upravljačke strukture došli kadrovi 'Trojke', prvenstveno Naroda i Pravde, uspostavljaju red, nadzor i sve zdravije posluju te su neke od njih, dojučerašnji gubitaši, prešle 'iz minusa u plus' za godinu dana.

 

Treći govornik na pres-konferenciji Elvedin Okerić, predsjednik Kantonalnog odbora Naroda i Pravde u Sarajevu, kao primjer poslovnog ozdravljenja je naveo javna komunalna preduzeća “Park” i “Vodovod i kanlizacija” d.o.o Sarajevo te preduzeće Sarajevošume i Javnu ustanovu Studentski centar u Sarajevu.

 

Prethodno je Elmedin Konaković naveo firmu BH Šume kao primjer dosezanja pozivitnih poslovnih rezultata zahvaljujući vođstvu Ahmeta Sejdića iako je ostala u upravljačkom vakuumu i pored stopostotnog državnog vlasništva.

 

Elvedin Okerić je povodom svega što je rečeno na pres-konferenciji konstatirao da je moguće mijenjati stanje u društvu uz angažman osoba čiju funkcije one prvenstveno smatraju odgovornošću a ne isključivo benefitom.

 

Odgovarajući na novinarska pitanja, Elmedin Konaković je potvrdio da će 'Trojka' imati na predstojećim izborima u BiH kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali nije govorio o imenima.

 

Ko god to bude, pobijedit će, uvjeren je lider Naroda i Pravde, čije je mišljenje da treba već jednom zaustaviti neefiksne vladajuće strukture koje uništavaju državu Bosnu i Hercegovinu i "tjeraju ljude iz zemlje" bilo da su Bošnjaci, Hrvati ili Srbi.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI