Optužbe za revizionizam

Dodik podivljao zbog izjave Komšića, nazvao Armiju RBiH fašističkom

Front 09.05.22, 12:56h

Dodik podivljao zbog izjave Komšića, nazvao Armiju RBiH fašističkom
Nazvati Armiju RBiH i zlatne ljiljane antifašističkim pokretom, kako to čini Željko Komšić, nije samo historijski revizionizam, već i bezobrazluk nedovršenog čovjeka koji se ovim nastupom sprema za još jednu izbornu krađu mjesta koje mu ne pripada, a koje je u tri mandata već krao, izjavio je Dodik

 

 

 

 

Isfrustrirani član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas se obrušio ne Željka Komšića te Armiju RBiH.

 

On je reagirao na izjavu Komšića da je Armija RBiH zajedni sa Zlatnim ljiljanima bila antifašistički pokret. Dodik kaže da je to revizionizam.

 

“Nazvati Armiju RBiH i zlatne ljiljane antifašističkim pokretom, kako to čini Željko Komšić, nije samo historijski revizionizam, već i bezobrazluk nedovršenog čovjeka koji se ovim nastupom sprema za još jednu izbornu krađu mjesta koje mu ne pripada, a koje je u tri mandata već krao”, izjavio je Dodik.

 

On je rekao da bi Komšić danas da prisvoji antifašistički pokret iz Drugog svjetskog rata čiji su nosioci bili navodno samo Srbi, jer takav pokret u BiH nisu imali drugi narodi.

 

“Narod kome se on danas obraća uglavnom je bio regrutovan u Handžar diviziji koja je bila fašistička formacija u BiH sve do kraja rata kada su se priklonili pobjednicima. Uz tu historijsku krađu, Komšić bi još da podvali da je Armija RBiH bila antifašistička vojna organizacija koja se borila protiv fašista, čime je dva konstitutivna naroda u BiH označio fašistima”, rekao je Dodik za Srnu.

 

Potom je izjavio da su su Armija RBiH i Zlatni ljiljani bili nastavak profašističkih snaga iz Drugog svjetskog rata koje su sarađivale sa nacističkom Njemačkom i tzv. Nezavisnom državom Hrvatskom u kojoj je pobijeno više stotina hiljada Srba.

 

“To je ista ona armija koja je u FBiH organizovala na stotine logora za Srbe od kojih je jedan “Silos”, koji je funkcionisao i nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Da se Srbi nisu organizovali u Vojsku RS sudbina srpskog naroda bila bi ista kao u Drugom svjetskom ratu. I nismo se organizovali na Komšićevoj zemlji, već na svojoj, braneći svoje kuće, svoja imanja i svoju nejač”, ispričao je Dodik.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI