Konaković žestoko o predsjedniku SDA

'Izetbegović ima kratak rok da dokaže da ovo što smo čuli nije istina! Ovo je pitanje našeg opstanka, naše časti, naših žrtava...'

Front 08.05.22, 11:37h

'Izetbegović ima kratak rok da dokaže da ovo što smo čuli nije istina! Ovo je pitanje našeg opstanka, naše časti, naših žrtava...'
'Neće pomoći piskaranja medija koje plaća našim, javnim novcem. Neće pomoći “podrška sultanu” članstva, mjesnih odbora, opštinskih organizacija. Neće pomoći avde avdići, reufi bajrovići, filipi murseli, stavovi, faktori, bolesni botovi. Neće ovo biti predizborna, ovo će biti suštinska, životna tema. I nema stajanja dok cijelu istinu ne saznamo', poručio je Konaković

 

 

 

 

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković reagirao je na izjave Nevenke Tromp o državnoj izdaji s revizijom tužbe protiv Srbije. Tromp je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem detaljno objasnila zašto je propala revizija, kakvu su tu ulogu odigrali SDA i njen predsjednik Bakir Izetbegović, te kazala kako se znalo da agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakib Softić nema legitimitet.

 

 

- Šokirao nas je sve kad je priznao sam da je sastanak u Vijećnici bio farsa, da je znao da agent Softić nema legitimitet da preda zahtjev za reviziju presude protiv Srbije, da je svjesno lagao sve prisutne i cjelokupnu javnost.

 

Rekao je da su ga krivo savjetovali, a malo nakon toga sve koji su ga u ovom procesu 'krivo savjetovali' nagradio boljim pozicijama.

 

Pričao je o reviziji presude kao o reviziji projekta brze ceste kroz Lašvu, nekako sa tehničkog nivoa, kao da su geološka istraživanja pokazala da smo malo pogriješili.

 

Takav nastup bio je zastrašujući, al’ smo mi koji ga poznajemo pokušali opravdati to što govori njegovim gabaritima, nedostatkom liderstva, potkapacitiranošću, nesposobnošću.

 

Mislili smo zaista da je samo nesposoban, a strah da nije samo to svakim danom bio je sve veći.

 

Činjenice koje je sinoć iznijela Nevenka Tromp lede krv u žilama!

 

Znao je da ne može Softić, pokazala je pismo iz 2016. godine.


Nakon što je odlučio da ipak preda Softić, dobio je rok od 48 sati (plus vikend) od Tribunala da ga zamijeni jer ne može predati zahtjev za reviziju Agent Softić, opet je rekao Tribunalu da je njegov izbor Softić!!!

 

Ambasadorica BiH je mogla legalno predati zahtjev za reviziju. Zbog toga je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović izabrao kao stalnu ambasadu upravo tu u Holandiji.

 

Stalna znači da nema izmjena i da Bošnjak u Predsjedništvu BiH postavlja ambasadora/icu.


 
Bakir je ambasadoricu, nakon što je dobio direktive iz Tribunala u kojim stoji da ona može predati zahtjev, vratio u Sarajevo!!!


 
Bilo je malo čudno zašto je SDA tako snažno napala Nevenku Tromp nakon što je dobila priznanje od Skupštine Kantona Sarajevo.

 

Oni su očigledno znali šta Nevenka Tromp zna. Istina, ova tema je dobila pažnju koju zaslužuje tek nakon napada na Tromp.

 

Čitao sam taj sporni izvještaj, dio koji je pisala Tromp, i nema i slova sumnje o njenom stavu o genocidu i učešću Srbije u agresiji. Naprotiv, mnogo je učinila da se ta istina objelodani i ogolila politiku krvnika Miloševića.

 

Nama tema revizije tužbe protiv Srbije nije tehnička stvar i cestovni projekat. Nama je ovo pitanje životno, suštinsko. Ne treba nam ova tema da rušimo SDA i njenog predsjednika, mi tu stranku rušimo istinama o korupciji, kriminalu, uništenim javnim dobrima, a i oni je sami ruše svaki put kad se u javnom prostoru pojave.


Revizija presude je pitanje našeg opstanka, naše časti, ponosa, naših žrtava i naše budućnosti.

 

Možda je najbolji pokazatelj koliko je bila važna revizija ponašanje Dodika i rukovodstva manjeg bh. entiteta nakon kraha revizije.

 

Odmah su krenuli u formalizovanje secesije, donošenje zakona koji vode u tom pravcu.

 

Razgoropadio se ruski plaćenik nekoliko dana nakon kraha i nikad nije stao.

 

Tektonski je poremećaj na Balkanu činjenica da zemlja koja je planirala, komandovala, izvršila agresiju na BiH nije za to odgovarala. Hiljade dokaza, imena, sastanci, naredbe, sve javnosti dostupno, a na sudu naša strana nije uspjela dokazati umiješanost Srbije.

 

Srbije koja i danas progoni branitelje Bosne i Hercegovine montiranim optužnicama.

 

Bakir Izetbegović ima kratak rok da dokazima, argumentima, papirima pokaže da sve ovo nije istina.

 

Neće pomoći piskaranja medija koje plaća našim, javnim novcem. Neće pomoći “podrška sultanu” članstva, mjesnih odbora, opštinskih organizacija. Neće pomoći avde avdići, reufi bajrovići, filipi murseli, stavovi, faktori, bolesni botovi.

 

Neće ovo biti predizborna, ovo će biti suštinska, životna tema. I nema stajanja dok cijelu istinu ne saznamo - poručio je Konaković.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI