'Oči' medija uprte u proces između bivših supružnika

Ko je Amber Heard: Žrtva nasilja ili gnusni manipulator?!

Showbizz 05.05.22, 13:31h

Ko je Amber Heard: Žrtva nasilja ili gnusni manipulator?!
Glumica Amber Heard rođena je 22. aprila 1986. u Austinu u Teksasu. Odrasla je u strogoj katoličkoj porodici koja je poštovala religijska načela. Heardin otac je u slobodno vrijeme trenirao konje, a ona je s njim odrasla jašući konje, loveći i pecajući. Sudjelovala je i na takmičenjima ljepote, iako je kasnije, kao odrasla osoba rekla da više ne može “podržati objektivizaciju žena”. Heard je odgojena kao katolkinja, ali se počela identificirati kao ateistica

 

 

 

 

Amber Heard (36) je američka glumica i model, trenutno možda i najpoznatija žena na svijetu. U toku je sudski proces po tužbi za klevetu Johnnyja Deppa protiv bivše partnerke Amber Heard. Naime, Depp je tužio Heard za 50 miliona dolara zbog autorskog članka koji je napisala i u kom je tvrdila da je žrtva porodičnog zlostavljanja.

 

Oči svih svjetskih medija su uprte u taj proces, a svi s nestrpljenjem očekujemo razradu situacije i konačnu odluku suda. Međutim, znate li ko je Amber Heard? U nastavku vam donosimo njenu životnu priču, piše magazin Azra.ba.

 

Odrastanje

 

Glumica Amber Heard rođena je 22. aprila 1986. u Austinu u Teksasu. Odrasla je u strogoj katoličkoj porodici koja je poštovala religijska načela. Heardin otac je u slobodno vrijeme trenirao konje, a ona je s njim odrasla jašući konje, loveći i pecajući. Sudjelovala je i na takmičenjima ljepote, iako je kasnije, kao odrasla osoba rekla da više ne može “podržati objektivizaciju žena”. Heard je odgojena kao katolkinja, ali se počela identificirati kao ateistica. To je izazvalo ljutnju njenih roditelja, ali, kako kaže, ona je za tu svoju ideologiju imala opravdanje.

 

Njena najbolja prijateljica poginula je u saobraćajnoj nesreći kada je imala samo 16 godina. To je potpuno shrvalo mladu Amber, koja je nakon te tragedije počela gubiti vjeru u Boga. Zato je napustila konzervativnu katoličku srednju školu, te se preselila u Los Angeles, kako bi započela glumačku karijeru.

 

Karijera

 

Najraniji glumački rad Amber Heard uključivao je pojavljivanja u dva muzička spota, “There Goes My Life” i “I Wasn’t Prepared”, te sporedne uloge u televizijskim serijama „Jack & Bobby“ (2004.), „The Mountain“ (2004.) i „The OC“ (2005.).

 

Na filmu je debitirala u manjoj ulozi u sportskoj drami „Friday Night Lights“ (2004.), nakon čega su uslijedile sporedne uloge u filmovima „Drop Dead Sexy“ (2005.), „North Country“ (2005.), „Side FX“ (2005.), „Price to Pay“ (2006.), „Alpha Dog“ (2006.) i „Spin“ (2007.). Heard je dobila svoju prvu glavnu ulogu u horor filmu „Svi dječaci vole Mandy Lane“, koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2006., ali u Evropi je objavljen 2008., a u SAD-u tek 2013. godine zbog problema s distribucijom.

 

Godine 2007., dobila je glavnu ulogu u tinejdžerskoj drami „Hidden Palms“, koja nije dobila pozitivne kritike i otkazana je nakon osam epizoda. Filmski kritičari su je u tom razdoblju redovito zapažali i hvalili.

 

Uz Johnnyja Deppa glumila je u glavnoj ulozi u filmu „The Rum Diary“ (2011.), koji nije bio uspješan i dobio je različite kritike. Kasnije te godine glumila je u filmu „Drive Angry“ s Nicholasom Cageom. Također se pojavila u „Top Gear“ BBC programu. Njena karijera tada kreće munjevitom brzinom ka samim vrhovima Hollywooda. Dobija zapažene uloge, te se pridružuje DC-evoj glumačkoj ekipi, igrajući u kultnom filmu „Liga pravde“ (2017.). Ulogu je ponovila sljedeće godine u „Aquamanu“ (2018.), u kojem su glumili Jason Momoa, Nicole Kidman i Willem Dafoe. Iste godine, Heard je imenovana globalnim ambasadorom kozmetičkog brenda „L’Oreal Paris“.

 

Ljubavni život

 

Od početka svoje popularnosti Amber Heard nije krila da ima ljubavne odnose i s muškarcima i sa ženama. Glumica, koju su u to vrijeme povezivali s Tasyom Van Ree, kasnije je objasnila zašto se odlučila javno pozabaviti svojom biseksualnošću.

 

– Šutjeti o nečemu znači priznati sebi da ta stvar nije uredu. Ali, znala sam da nije tako – kazala je tada Amber. Glumicu su mediji povezivali s Elonom Muskom i Carom Delevingne, ali ona nije nikada priznala da li je s njima bila u vezi.

 

Godine 2009., njen život se potpuno mijenja, kada je na snimanju filma „The Rum Diary“ upoznala Johnnyja Deppa.

 

– Taj trenutak bio je poseban. Osjećao sam nešto što ne bih trebao osjećati – rekao je Depp, objasnivši da su u to vrijeme bili u drugim vezama – Mislim da je u poljupcu pod tušem bilo nešto stvarno – dodao je.

 

Brak s Johnnyjem Deppom

 

Johnny se 2012. godine razveo od bivše supruge Lily-Rose s kojom ima dvoje djece. Odmah nakon toga, Heard i Depp počeli su izlaziti, a kasnije su se i zaručili, 2014. godine. Depp i Heard vjenčali su se na privatnoj ceremoniji u Los Angelesu 2015. godine. Međutim, tada kreću javni problemi o kojima se prije ništa nije znalo. Heard je podnijela zahtjev za razvod nakon 15 mjeseci braka zbog, kako ona tvrdi, nasilja u porodici. Dobila je privremenu zaštitu u vidu Deppovoe zabrane prilaska. Amber je tada tvrdila da ju je glumac zlostavljao dok je bio pod utjecajem droga i alkohola. Depp je odbacio optužbe i nagodbu od sedam miliona dolara. Glumci su tada objavili zajedničku izjavu u kojoj su naveli: “Naša je veza bila intenzivno strastvena i ponekad nestabilna, ali uvijek vezana ljubavlju. Nijedna strana nije iznijela lažne optužbe za finansijsku dobit. Nikada nije bilo namjere fizičke ili emocionalne povrede.”

 

Sudski rat slavnog para

 

Heard je u decembru 2018. napisala članak za „The Washington Post“ o tretmanu žena u slučajevima porodičnog nasilja. Nije spominjala Deppa po imenu, ali svima je bilo jasno da glumica insinuira da je i ona bila žrtva stravičnog nasilja od bivšeg supruga.

 

Nakon tih dešavanja dolazi do potpunog zapleta situacije. Godine 2019., Depp je tužio Heard, tražeći 50 miliona dolara zbog klevete u njenom članku iz „Washington Posta“ i tvrdeći da ga je to koštalo unosnog glumačkog posla.

 

Heard je bila neuspješna u nastojanju da se tužba odbaci, zato je zatražila protuoptužbu u vrijednosti od 100 miliona dolara. Taj proces i dalje traje. Upravo je to razlog cjelokupnog haosa koji je ovaj bračni par izazvao.

 

Depp je negirao sve tvrdnje o zlostavljanju, pa je čak kazao da je on taj koji je bio žrtva porodičnog nasilja, a ne Amber. Heard je svjedočila u tom slučaju, tvrdeći u jednom trenutku da joj je Depp više puta prijetio da će je ubiti.

 

Britanski sud utvrdio je da su tvrdnje suštinski istinite, a Deppu je odbijena žalba. Da stvari ne budu jednostavne, Depp je odlučio ponovo da tuži bivšu suprugu zbog klevete početkom aprila ove godine. Amberin advokat je u uvodnoj riječi rekao da će Depp “pokušati ovaj slučaj pretvoriti u sapunicu”.

 

Johnny je svjedočio o svojim iskustvima odrastanja s nasilnom majkom, svojoj borbi sa zloupotrebom opojnih droga i burnoj vezi s Amber Heard.

 

Depp je u svom svjedočenju priznao da su se on i Heard svađali tokom svoje veze, ali je rekao:

 

– Nikad nisam došao do tačke da na bilo koji način udarim gospođu Heard niti sam ikad udario bilo koju ženu u svom životu.

 

Između ostalog, on tvrdi da ga je Heard u žaru svađe pogodila staklenom flašom koja mu je odsjekla dio prsta, te da ga je često fizički napadala.

 

Glumac je na sud donio snimak na kome Amber priznaje da ga je udarala.

 

– Šamarala sam te, nisam te udarala šakama. Nisi dobio udarce šakama, nego šamare. Ne znam koji su bili pokreti ruku, ali si dobro. Nisam te povrijedila. Prestani da budeš beba, Johnny – govori bijesna Amber u snimku koji je Depp priložio kao dokaz.

 

Mnogi Deppovi svjedoci tvrde da ga je Heard zlostavljala, a njegov šef obezbjeđenja donio je fotografije za koje tvrdi da prikazuju Deppove modrice nakon što ga je Amber udarala i na licu mu gasila cigaretu.

 

Za sada niko sa sigurnošću ne može reći ko je u pravu od njih dvoje, ali postoje opozitni stavovi. Neki tvrde da je Amber manipulator koji želi steći dodatnu slavu i prikazati se svijetu kao žrtva, dok drugi tvrde da je Johnny neuravnotežen i mentalno bolestan čovjek kome je potrebno liječenje. Nama ostaje samo da čekamo krajnji ishod i vjerujemo odluci suda.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI