'OVO DOLAZI IZ SDA KUHINJE'

Napisali mu ime na nišanima: Zukan Helez zaprepašten prijetnjama koje je dobio, objavio fotografije...

Front 05.05.22, 10:28h

Napisali mu ime na nišanima: Zukan Helez zaprepašten prijetnjama koje je dobio, objavio fotografije...
U posljednje vrijeme sam bio žrtva progona dijela pravosudnih institucija, kao i žrtva medijskog linča. Smatram da ovakva zastrašivanja i pritisci na mene dolaze, prije svega, iz SDA kuhinje kako bi se diskreditovao moj politički rad, borba protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini - poručuje Helez

 

 

 

 

 

SDP-ov državni parlamentarac Zukan Helez zaprepašten je prijetnjama koje je dobio. Tim povodom oglasio se danas na Facebooku gdje je objavio da mu je neko poslao prijeteću poruku tako što je napisao njegovo ime na jednom od nišana šehida, te priložio i fotografije kao dokaz.


- Zaprepašten sam saznanjem da je neko napisao moje ime na nišanima šehida na mezarju u Travniku.


Smatram da je ovim skrnavljenjem šehidskih nišana omalovažena njihova žrtava, tj. životi koje su dali kako bismo mi danas mogli živjeti u miru i slobodi u našoj domovini.


Kao pripadnik šehidske porodice tražim od nadležnih da hitno reaguju, pronađu ove vandale te ih sankcionišu.
Također, pisanje moga imena na nišanima smatram prijetnjom meni i mome političkom radu.


Ovu prijetnju sam prijavio MUP-u i tražim od njih da otkriju počinioce i njihove nalogodavce.


U posljednje vrijeme sam bio žrtva progona dijela pravosudnih institucija, kao i žrtva medijskog linča.
Smatram da ovakva zastrašivanja i pritisci na mene dolaze, prije svega, iz SDA kuhinje kako bi se diskreditovao moj politički rad, borba protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini.


Svi ovi progoni, pritisci i zastrašivanja imaju za cilj samo jedno, a to je da me diskredituju kao čovjeka koji na posljednjim izborima dobio 17 218 pojedinačnih glasova, ali i ušutkaju.


Svi oni koji me poznaju i prate moj politički rad znaju da ja neću podleći pritiscima u borbi za Bosnu i Hercegovinu bez kriminala i korupcije! - poručio je Helez.

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI