DANI KANTONA SARAJEVO/ 5. maj na ilidži

Koncert i workshop/kreativna radionica jednog od najboljih bh. gitarista Murisa Varajića

Kultura 04.05.22, 13:04h

Koncert i workshop/kreativna radionica jednog od najboljih bh. gitarista Murisa Varajića
Cijeli program je baziran na konceptu druženja i muziciranja u toku kojeg će se ukazati na neke muzičke osnove i eventualne propuste i najučestalije greške koje muzičari imaju u tehnici sviranja

 

 

 

 

 


Muris Varajić, jedan od najboljih gitarista Bosne i Hercegovine, ali i regiona, održat će koncert i workshop/kreativnu radionicu gitare, u četvrtak, 05. 05. 2022. u 18:00 sati, u Multimedijalnom centru Ilidža (bivše kino Igman).


Nakon nastupa posjetioci će biti u prilici postavljati pitanja, a cijeli program je baziran na konceptu druženja i muziciranja u toku kojeg će se ukazati na neke muzičke osnove i eventualne propuste i najučestalije greške koje muzičari imaju u tehnici sviranja.


Ukratko: sviranje, druženje, razgovor, pitanja i odgovori.

 
Ulaz je slobodan.

 

muris-varajic-bkc


Muris Varajić je svirao sa brojnim poznatim muzičkim-estradnim imenima iz BiH, regiona, ali i svijeta. Solo karijeru ostvaruje 2007. godine kada za strano tržište objavljuje instrumentalni album Let It Out. Album bilježi odlične kritike, a časopis Guitar Player u julu iste godine piše članak o njemu.


Počinje raditi kao učitelj gitare, piše kolumne za ChopsFromHell.com i radi video predavanja za GuitarMasterClass.net. Pobjednik je gitarističkog takmičenja Steve Vai Competition u Londonu 2008. godine. Kompozicija "Mojo Oro" proglašena je najboljim etno instrumentalom na Just Plain Folks radijskom festivalu u Sjedinjenim Državama. Dvije godine za redom 2008. i 2009. bio je finalist svjetskog takmičenja Guitar Idol koje se održavalo u Londonu. Laureat je nagrade AMUS-a "Bodo Kovačević" za doprinos instrumentalnoj muzici u BiH.


Bosanskohercegovački rock gitarista Muris Varajić 2021. godine dobio je veliko priznanje za svoje umijeće angažmanom u bendu „Ian Paice & Purpendicular (featuring Neil Murray)“, u kojem svira zajedno sa bubnjarom i basistom legendarnih grupa Deep Purple i Whitesnake.


Kao solist nastupa u čitavoj regiji, od Austrije do Makedonije, gdje najčešće izvodi pjesme Pink Floyda, Dair Straitsa, Deep Purplea, Joe Satriania i drugih, ali i svoja autorska djela rađena u specifičnom i prepoznatljivom muzičkom stilu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


 

BLIN
KOMENTARI