Bliski Putinov saradnik

Medvedev proglasio Milanovića neprijateljem Ukrajine: Patite!

Front 03.05.22, 12:37h

Medvedev proglasio Milanovića neprijateljem Ukrajine: Patite!
Medvedev je na svom Telegramu napisao da Milanoviću prijeti odmazda zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji

 

 

 

Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer, danas dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost i bliski Putinov suradnik, poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da mu uskoro prijeti odmazda Kijeva.

 

Medvedev je na svom Telegramu napisao da Milanoviću prijeti odmazda zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji. "O novim neprijateljima Ukrajine", stoji u naslovu poruke bivšeg ruskog premijera na Telegramu objavljene jučer. Medvedev piše da "Ukrajina sve više bez ceremonije sjeda na vrat europskih sponzora" te da se "Amerikanci još uvijek boje".

 

"Milanoviću, Orbane. Sada ste naši neprijatelji! Patite!"

 

"Jasno je da je uvijek malo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni europski čelnici ne žele izdvojiti pravu cifru. Ne cijene Trg, koji stoji na čelu borbe protiv tiranije ruskog svijeta. Sada se europski čelnici dodaju na popise zabrane na web stranici Mirotvorac. Tamo su stigli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaćaju svoju sreću, ne vole Ukrajinu u punoj snazi. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!", piše Medvedev.

 

Medvedev piše o "odmazdi Kijeva".

 

"Takvom će brzinom uskoro, upravo u europskim prijestolnicama, ukrajinski nacisti osobno izvršiti represiju protiv nepoželjnih gazda i "odvojiti janjce od jaraca". Stoga predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi", zaključuje Medvedev.

 

Što je Mirotvorac?


Mirotvorac je baza podataka ekstremističke ukrajinske stranice na kojoj je nedavno završio i Milanović. Hrvatski predsjednik tamo je optužen za "humanitarnu agresiju na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdavanje ruske agresije na Ukrajinu".

 

Da je Milanović završio na tom popisu potvrdio je i zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev.

 

Na listi Mirotvorca nalazi se čak 187.000 imena. Među njima nisu samo ratni zločinci i agenti ruske obavještajne službe FSB-a nego i osnivač Pink Floyda Roger Walters koji je prije tri godine izjavio da Rusija ima više prava na Krim od Ukrajine.

 

Neki tvrde da je web stranicu Mirotvorac pokrenuo ukrajinski političar i aktivist Georgy Tuka u decembru 2014., ali da danas iza nje stoje ukrajinska tajna služba SBU i ministarstvo unutarnjih poslova.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI