Razgovori krajem sljedeće sedmice

Nadzorni odbor Ginexa odgodio postupanje prema odluci Vlade FBiH, radnici pozdravili ovaj potez

Biznis Klub 30.04.22, 09:02h

Nadzorni odbor Ginexa odgodio postupanje prema odluci Vlade FBiH, radnici pozdravili ovaj potez
Radnici koji su sinoć protestvovali u krugu kompanije pozdravili su ovaj potez, ali ne odustaju od zahtjeva za poništenje odluke o smjeni uprave na čelu sa direktoricom Muneverom Fočo

 

 

 

Nadzorni odbor kompanije UNIS Ginex sinoć je izdao obavijest da se odgađa postupanje prema današnjoj odluci Vlade FBiH o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za donošenje odluke o razrješenju dužnosti članova uprave Društva, dok se ne obave razgovori sa sindikatom i Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije, a s ciljem postizanja kompromisa.

 

Takođe, iz istog razloga, odgođeno je i postupanje prema odluci Vlade FBiH za davanje prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva UNIS Ginex, za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave društva, koja je takođe donesena na današnjoj sjednici.  

 

U obavijesti, koju je radnicima saopćila direktorica Munevera Fočo, navedeno je da se razgovori očekuju krajem sljedeće sedmice.

 

Radnici koji su sinoć protestvovali u krugu kompanije pozdravili su ovaj potez, ali ne odustaju od zahtjeva za poništenje odluke o smjeni uprave na čelu sa direktoricom Muneverom Fočo.

 

Članovi Nadzornog odbora su uz intervenciju obezbjeđenja, sinoć kasno uspjeli napustiti zgradu uprave.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI