Optužena za trgovinu utjecajem

'Velja i njena igranka', intimne slike i razgovori: Šta krije slučaj Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke MUP-a

Hronika 29.04.22, 09:11h

'Velja i njena igranka', intimne slike i razgovori: Šta krije slučaj Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke MUP-a
Dijana Hrkalović sumnjiči se za trgovinu uticajem. Prilikom detaljnog obrazlaganja presude istakla je da je sve radila po nalogu Nebojše Stefanovića, koji je tada obavljao funkciju ministra policije

 

 

 

Nekadašnja državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, iznijela je odbranu juče u Specijalnom sudu u Beogradu i istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića. Na suđenju se izjašnjavala i o presretnutim razgovorima između advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića u kome se pominju njene intimne fotografije, ipak, zasad nije poznato ko je osoba koja je plasirala pomenute slike.

 

Hrkalović je na jučerašnjem suđenju, odgovarajući na pitanja suda, istakla da je obaviještena da se pominje u određenim razgovorima.

 

„Naizmjenično su me Dejan Milenković i njegov zamjenik Tomislav Radovanović obavijestili da se pominjem u nekom razgovoru. Kako mi je rečeno, parafraziram, radi se o tome da su lice A i lice B komentarisali intimne fotografije na kojima sam, a koje je licu A pokazalo lice C“, rekla je ona dodavši da je riječ o fotografijama na kojima se samo ona nalazi.

 

Dio u kojima se pominju fotografije nalazi se u tački dva optužnog prijedloga protiv Hrkalović. Naime, u optužnici su citirani presretnuti razgovori između ubijenog advokata Miše Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića, kuma Luke Bojovića, a u kojima govore da se nekadašnje sekretarka MUP viđala s Darkom Elezom, osuđivanim kriminalcem.

 

„Milenković je Dijanu obavijestio da se na audio i video materijalu nastalom u restoranu „Pica bar“ u Mutapovoj ulici u Beogradu, primjenom posebnih dokaznih radnji prema Dragoslavu Miloradoviću iz Beograda, dana 17.05.2018., u razgovoru sa ubijenim advokatom Dragoslavom Ognjanovićem iz Beograda, nalazi i dio u kome Ognjanović govori Miloradoviću: "Da se Hrkalović sastaje sa Darkom Elezom". U razgovoru se pominje "Velja i njena igranka, da je ostalo dva od sedam mjesta, da je ona radila na tome a da sto advokata to nije moglo" ", piše u optužnici, ali nije poznato na šta se aludira.

 

Pretpostavlja se da se govori o uhapšenom vođi navijača Veljku Belivuku, koji je poznatiji pod nadimkom Velja Nevolja.

 

Riječ je o audio i video materijalu sačinjenom u pomenutog lokalu, a prema tvrdnjama tužilaštva, nekadašnja državna sekretarka MUP je naložila Milenkoviću da se uklone snimci na kojima pomenuti sagovornici (Ognjanović i Miloradović) govore o njoj u negativnom kontekstu. Oni tom prilikom komentarišu njeno navodno nedolično ponašanje intimne prirode, te da ona ima "psihoze" i da je "drži Slinavi".

 

Radi se o uklonjenom materijalu od 39 minuta i 22 sekunde, a inače, Miloradović, koji je likvidiran prije nekoliko godina, je kum nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana" Luke Bojovića, koji izdržava kaznu zatvora u Španiji.

 

I dok je jasno ko su lice a i lice b, a koji su govorili o intimnim fotografijama Dijane Hrkalović, zasad nije poznato ko je lice c. Očigledno se radi o osobi koja je plasirala pomenute fotografije, ali nije poznato da li će eventualno pomenuta osoba biti pozvana za svjedoka.

 

Podsjetimo, Dijana Hrkalović sumnjiči se za trgovinu uticajem. Prilikom detaljnog obrazlaganja presude istakla je da je sve radila po nalogu Nebojše Stefanovića, koji je tada obavljao funkciju ministra policije.

 

„U vezi prve tačke optužnog prijedloga, predmetni izvještaj je kasnio jer je takav bio nalog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Kao najprije sekretar UKP-a, a potom i kasnije, obaviještena sam od strane nekog, najvjerovatnije nekog iz odjeljenja koje se bavilo time, da se u prepiskama pominje Stefanović, neki tužioci i visoki pripadnici policije. Tadašnji nalog bio je da uvijek kada se pominje Stefanović, ili neka bezbjednosno interesantna pojava i osoba, obavijesti se direktno on. Ja sam ga obavijestila o tome i pomenute izvještaje dostavila u papirnoj formi, u koverti. Potom mi je rečeno da pozovem Dejana Milenkovića i da mu kažem da se sačeka sa slanjem tih izvještaja tužiocu“, rekla je Hrkalović.

 

Hrkalović je tokom boravka u MUP slovila za najbližu saradnicu Stefanovića.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI