Zbog povećane cijene plina

Vlada KS odlučila: Skuplje centralno grijanje za 16,30 posto!

Hronika 28.04.22, 13:12h

Vlada KS odlučila: Skuplje centralno grijanje za 16,30 posto!
Stupanjem na snagu nove odluke Vlade Federacije BiH o davanju saglasnosti na veleprodajnu cijenu prirodnog plina, on je poskupio za 21,7 posto, s obzirom na to da je osnovni energent koji koriste Toplane, posljedično se moralo pristupiti i korekciji cijena centralnog grijanja

 

 


 

 

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o visini tarifnih stavova, kojom su usklađene cijene centralnog grijanja s povećanom cijenom prirodnog gasa, a koja je u primjeni od 1. aprila ove godine.

 

Stupanjem na snagu nove odluke Vlade Federacije BiH o davanju saglasnosti na veleprodajnu cijenu prirodnog plina, on je poskupio za 21,7 posto, s obzirom na to da je osnovni energent koji koriste Toplane, posljedično se moralo pristupiti i korekciji cijena centralnog grijanja.

 

Nove cijene centralnog grijanja za korisnike Toplane uvećane su za 16,30 posto.

 

Ova odluka je donesena na prijedlog Neovisnog stručnog tijela Vlade KS za utvrđivanje valjanosti, kalkulacije i konačne cijene centralnog grijanja.

 

Računi po novom tarifnom sistemu korisnicima usluga Toplana bit će postavljeni za mjesec april, isto kao i korisnicima usluga Sarajevogasa, saopćeno je iz Vlade KS.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI