VIDEO/ Milijarder iz kućnog pritvora

Ukrajinski oligarh, koji se obogatio zahvaljujući Kremlju, oštro napao Putina i poslao mu upozorenje: 'Vrijeme je da ovo zaustaviš'

Front 27.04.22, 19:52h

Ukrajinski oligarh, koji se obogatio zahvaljujući Kremlju, oštro napao Putina i poslao mu upozorenje:  'Vrijeme je da ovo zaustaviš'
Firtaš se obogatio prodajući ruski prirodni plin Ukrajini, a sad se bori protiv izručenja SAD-u

 

 

 

Ukrajinski oligarh koji se obogatio zahvaljujući Kremlju otvoreno je kritizirao ruskog predsjednika Vladimira Putina.

 

U intervjuu za američki NBC News koji je dao iz kućnog pritvora u Austriji milijarder Dmitro Firtaš rekao je da ruski predsjednik ne može pobijediti.

 

"On nikad neće izaći iz ovog rata kao pobjednik. Neovisno o tome što će se dogoditi, Rusija će izgubiti", rekao je Firtaš.

 

"Neće biti pobjede"


Firtaš se obogatio prodajući ruski prirodni plin Ukrajini, a sad se bori protiv izručenja SAD-u, gdje mu prijete optužbe za urotu i mito. Posljednjih osam godina nalazi se u kućnom pritvoru.

 

Poslao je i upozorenje Putinu: "Vrijeme je da zaustaviš ovo. Neće biti pobjede. Što rat traje duže, to će biti gore za ruski narod, ne samo ukrajinski."

 

Firtaševa kritika Putina stiže nakon slične izjave Olega Tinkova, oligarha koji je invaziju Ukrajine nazvao "masakrom" i "suludim ratom". I oligarh Oleg Deripaska pozvao je na okončanje rata, ali nije direktno prozvao Putina.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI