FOTO/ nakon dvije godine pauze

Tradicionalni Vaskršnji koncert 'Prosvjete' upriličen u Domu Oružanih snaga BiH

Kultura 26.04.22, 22:00h

Tradicionalni Vaskršnji koncert 'Prosvjete' upriličen u Domu Oružanih snaga BiH
- Uvjereni smo da ovim koncertom, kao i drugim manifestacijama i aktivnostima SPKD 'Prosvjeta', doprinosimo raznolikosti a time i obogaćenju ukupne kulturne scene u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini - naglasio je predsjednik SPKD 'Prosvjeta' Nedeljko Masleša

 

 

 


Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' upriličilo je, večeras u Sarajevu tradicionalni "Vaskršnji koncert", nakon dvije godine pauze izazvane pandemijom, a nastupio je Mješoviti kamerni hor "Lola" kojim je dirigovao Josip Katavić.


Predsjednik SPKD 'Prosvjeta' Nedeljko Masleša istaknuo je na početku da koncert, na svoj način, doprinosi tradiciji uzajamnog razumijevanja i poštovanja.

 

vaskrsnji-koncert-dom-osbih-2022-2


- Uvjereni smo da ovim koncertom, kao i drugim manifestacijama i aktivnostima SPKD 'Prosvjeta', doprinosimo raznolikosti a time i obogaćenju ukupne kulturne scene u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini - naglasio je.  

 

vaskrsnji-koncert-dom-osbih-2022-4jpg


U dvorani Doma oružanih snaga BiH Mješoviti kamerni hor 'Lola' izveo je šarolik splet kompozicija, a na programu su bila djela Nermanje Savića, Stevana St. Mokranjca, Josipa Slavenskog, Dragane Veličković, Vladimira Berderovića...

 

vaskrsnji-koncert-dom-osbih-2022-3


Mješoviti kamerni hor 'Lola' djeluje sedam godina a ima oko 40 članova, prevenstveno amatera. Hor je pokazao da spada u rang najkvalitetnijih, najboljih horova u Bosni i Hercegovini, pa i regiji. Dosad su osvojili brojne nagrade.

 

vaskrsnji-koncert-dom-osbih-2022-5jpg


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI