Teške optužbe

HNS: SDA svjesno blokira državne institucije i produbljuje političku krizu

Front 26.04.22, 11:58h

HNS: SDA svjesno blokira državne institucije i produbljuje političku krizu
Dodaje se kako takvi potezi neće obeshrabriti hrvatske dužnosnike u "opredjeljenju da se sačuva integritet institucija i spasi legalitet i legitimitet demokratskog izbornog procesa"

 

 

 

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH optužio je SDA da bojkotom današnje sjednice Doma naroda Parpamentrane skupštine BiH, na kojoj se trebao razmatrati HNS-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona, produbljuje političku krizu u BiH.

 

"Nakon što medijski pritisci nisu polučili rezultat, bošnjačka politika predvođena SDA-om je svjesno krenula u blokiranje rada institucija BIH svojim nedolaskom na današnju hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH. Ovakav potez je neskrivena blokada i izazivanje još teže političke krize", priopćeno je iz HNS-a.

 

Dodaje se kako takvi potezi neće obeshrabriti hrvatske dužnosnike u "opredjeljenju da se sačuva integritet institucija i spasi legalitet i legitimitet demokratskog izbornog procesa".

 

"Nastavak sustavne diskriminacije i političke majorizacije odgovara isključivo unitarističkoj bošnjačkoj politici koja nastavlja opstrukcije države i njezinih institucija", priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI