VIDEO/ Nakon potresa sastali se s načelnikom Drapićem

Džaferović i Komšić posjetili Ljubinje: 'Ono što je važno je da smo solidarni između sebe'

Hronika 23.04.22, 16:57h

Džaferović i Komšić posjetili Ljubinje: 'Ono što je važno je da smo solidarni između sebe'
Ljubinje je od svih hercegovačkih općina u sinoćnjem zemljotresu pretrpjelo najveću materijalnu štetu. Tako su dvije obitelji iseljene i dva stana su oštećena, a oštećeno je i niz krovova i dimnjaka, kao i zgrada općine koja je najviše stradala i iz koje će se općinski službenici morati iseliti

 

 

 

 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić u subotu su nakon obilaska Stoca posjetili i općinu Ljubinje gdje su se susreli s načelnikom te općine Stevom Drapićem.

 

Ljubinje je od svih hercegovačkih općina u sinoćnjem zemljotresu pretrpjelo najveću materijalnu štetu. Tako su dvije obitelji iseljene i dva stana su oštećena, a oštećeno je i niz krovova i dimnjaka, kao i zgrada općine koja je najviše stradala i iz koje će se općinski službenici morati iseliti.

 

Nakon susreta s ljubinjskim načelnikom, u izjavi za medije član Predsjedništva BiH Željko Komšić je kazao kako u Ljubinju za razliku od Stoca, hvala Bogu, nije bilo žrtava te da se sva materijalna šteta može nadoknaditi, a ono što se dogodilo u Stocu se više ne može vratiti.

 

Što se tiče pomoći u saniranju materijalne štete prouzročene zemljotresom, Komšić je kazao kako ih je načelnik Ljubinja upoznao s tim kako je Vlada Republike Srpske obećala pola milijuna maraka za Ljubinje.

 

- Mi smo pokrenuli proceduru u Vijeću ministara za pomoć u saniranju pomoći. Ono što je važno je da smo mi kao ljudi solidarni između sebe bez obzira na sve a to je u ovakvim trenutcima najbitnije. Nažalost, postoje stvari koje ne možemo riješiti, a to je gubitak mladog ljudskog života – istaknuo je Komšić.

 

Svrha ovog posjeta i Stocu i Ljubinju je da pokažemo da smo uz njih i da im stojimo na raspolaganju i u buduće, poručio je on.

 

Džaferović je istaknuo kako će uradit sve što mogu kada je državna razina u pitanju.

 

Naravno, općine, kantoni i entiteti će uraditi svoj dio, kazao je, te pozvao sve da urade što je u njihovoj moći kako bi što prije prevladali štetne posljedice zemljotresa.

 

Nažalost, jedan mladi život u Stocu je ugašen, podsjetio je Džaferović.

 

- Ljudima mnogo znači i kad ih nazovete telefonom a posebno kada dođete, a ja ću se osobno potruditi da ovaj naš dolazak ima svoj učinak i putem Predsjedništva BiH – poručio je Džaferović.

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI