Predsjednik Rusije naredio opsadu

Šojgu: Mariupolj je naš. Putin: Čestitam. Iz Azovstala ni muha ne smije izaći!

Hronika 21.04.22, 10:34h

Šojgu: Mariupolj je naš. Putin: Čestitam. Iz Azovstala ni muha ne smije izaći!
U izvješćima se nadalje citira ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je čestitao Šojguu na uspješnoj operaciji i rekao da nema potrebe za jurišom na tvornicu Azovstal, već da je treba blokirati "kako ne bi mogla proći ni muha", prenosi Index.hr

 

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je svojoj vojsci da otkaže planove za opći napad i upad u metalurški proizvodni kompleks Azovstal u opkoljenom ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju, rekavši da želi da umjesto toga lokacija i dalje bude sigurno blokirana, prenosi BBC. 

 

Posljednji ukrajinski borci skrivaju se u ogromnoj gradskoj čeličani, gdje navodno oko 1.000 civila živi u strašnim uslovima.

 

Putin je naredio da se tvornica u potpunosti blokira od vanjskog svijeta u razgovoru sa Sergejem Šojguom, njegovim ministrom odbrane, što je preneseno na državnim medijima. 

 

Čestitao mu je na uspješnoj operaciji u Mariupolju nakon što je Šojgu tvrdio da su ruske snage zauzele grad.

 

Šojgu je ranije rekao Putinu da je više od 2.000 ukrajinskih boraca još uvijek u kompleksu tvornice, koja ima veliki podzemni bunker.

 

Tamošnje borce, sastavljene od bataljona Azov, koji ima veze s krajnjom desnicom, i ukrajinskih marinaca, mnogo puta su dobijali pohvale od ukrajinskog predsjednika Zelenskog jer su izdržavali jake ruske napade iz sedmice u sedmicu u okupiranom Mariupolju, javlja Fena.

 

U izvještajima se nadalje citira ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je rekao da nema potrebe za jurišom na tvornicu Azovstal, već da je treba blokirati "kako ne bi mogla proći ni muha", prenosi Index.hr.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI