NIČE OBJEKAT SA NOVOM NAMJENOM

Nekad se tu skupljala 'sarajevska krema', a Ćelo Bajramović pominjao se kao jedan od vlasnika: Šta se gradi na mjestu kultne Estrade?

Biznis Klub 20.04.22, 13:18h

Nekad se tu skupljala 'sarajevska krema', a Ćelo Bajramović pominjao se kao jedan od vlasnika: Šta se gradi na mjestu kultne Estrade?
Smještena uz glavnu gradsku saobraćajnicu, kod mosta Ćumurija, ovo nekad popularno okupljalište godinama predstavlja pravo ruglo u centru Sarajeva, ali to bi se uskoro moglo promijeniti

 

 

 

 

 

Estrada, jedna od kultnih sarajevskih kafana u kojoj se prije rata, ali i u prvim postratnim godinama, okupljala "gradska krema", već dugo tužno i ružno zjapi u centru grada i nimalo ne podsjeća na ono što je nekad bila.


Starije Sarajlije pamte je kao mjesto u kojem se, između ostalog, rađala pop kultura, koja i dan danas žive u sjećanjima brojnih građana.


Smještena uz glavnu gradsku saobraćajnicu, kod mosta Ćumurija, ovo nekad popularno okupljalište godinama predstavlja pravo ruglo u centru Sarajeva, ali to bi se uskoro moglo promijeniti.


Naime, u planu je izgradnja novog objekta sa posve novom namjenom, a realizuje ga arhitektonski StudioArh koji uveliko radi na pripremanju dokumentacije i potrebnih dozvola za izgradnju hotela koji bi se također zvao Estrada.

 

hotel-estrada


Na stranici Studija može se pronaći tek nekoliko šturih informacija, da će se hotel prostirati na 1.100 kvadrata te da je u pitanju privatni investitor, a više fotografija kako bi trebao izgledati možete pogledati ovdje.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI