Apsurd u BiH

U šta se pretvara post!? Vijećnici odlučili da ne postavljaju pitanja zbog ramazana, da se ne umaraju

Front 14.04.22, 10:10h

U šta se pretvara post!? Vijećnici odlučili da ne postavljaju pitanja zbog ramazana, da se ne umaraju
Nažalost, nije jasno definisano zbog čega je donesena ova, najblaže rečeno, apsurdna odluka s obzirom da su post i vjera intimna stvar i da brojni radnici obavljaju daleko teže, pa i fizičke poslove, za vrijeme posta dok vijećnici u udobnim foteljama često besciljno raspredaju o različitim temama

 

 

 

Gradsko vijeće Grada Mostara na jučerašnjoj sjednici koja je započela žustro pri samom usvajanju dnevnog reda i zbog toga što nisu dostavljani potrebni materijala vijećnicima u predviđenom roku, juče je preskočilo vijećnička pitanja zbog - ramazana, piše Klix.

 

Kako je predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić obrazložio, na kolegiju je dogovoreno da vijećnici na jučerašnjoj sjednici ne postavljaju pitanja zbog ramazana, odnosno vijećnika koji poste!?

 

S obzirom na to da nije tematska sjednica, kako je objasnio, dogovoreno je da vijećnička pitanja prema Poslovniku ostaju u dnevnom redu, ali da ih neće niko od vijećnika postavljati zbog ramazana.

 

Iako su vijećnik SDP-a Arman Zalihić i vijećnica Naše stranke Boška Ćavar imali pripremljena vijećnička pitanja za jučerašnju sjednicu odlučili su se solidarizirati sa svim ostalima vijećnicima i ispoštovati odluku da pitanja ipak ne postave.

 

Nažalost, nije jasno definisano zbog čega je donesena ova, najblaže rečeno, apsurdna odluka s obzirom da su post i vjera intimna stvar i da brojni radnici obavljaju daleko teže, pa i fizičke poslove, za vrijeme posta dok vijećnici u udobnim foteljama često besciljno raspredaju o različitim temama.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI