Dijeli packe

Prva ruska javna kritika Beograda: 'Srbija kaže da smo joj prijatelj – mi svoje prijatelje uvijek podržavamo'

Front 14.04.22, 09:36h

Prva ruska javna kritika Beograda: 'Srbija kaže da smo joj prijatelj – mi svoje prijatelje uvijek podržavamo'
Bilježimo izjave srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Bilježimo i izjave srpske strane da im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvijek podržavamo, saopštila je ona

 

 

 

Rusija računa na dosljednu poziciju Srbije prema Rusiji u okviru međunarodnih organizacija, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova, javlja Sputnjik, prenosi FoNet.

 

“Bilježimo izjave srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Bilježimo i izjave srpske strane da im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvijek podržavamo”, saopštila je ona.

 

Ona je navela da Rusija razumije da su mnoge države koje žele da vode nezavisnu, izbalansiranu politiku pod jakim pritiskom, prije svega SAD-a, i da moraju da idu na kompromise.

 

“Ako je riječ o onima koji se proglašavaju našim prijateljima, onda je to nemoguće razumjeti. Polazimo od toga da će se naši tradicionalni partneri u svom djelovanju u okviru međunarodnih organizacija na raznim multilateralnim platformama dosljedno držati stavova koji odražavaju njihove istinske nacionalne interese i istinski prijateljski odnos prema nama”, zaključila je Zaharova.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI