VIDEO/ PORODICA POSLALA UZORAK NA ANALIZU

Sin Muamera Zukorlića tvrdi: Naš babo i lider je otrovan, dvije laboratorije su utvrdile i kako?!

Hronika 10.04.22, 15:42h

Sin Muamera Zukorlića tvrdi: Naš babo i lider je otrovan, dvije laboratorije su utvrdile i kako?!
Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti našeg baba i lidera, koji je u trenutku smrti vršio funkciju potpredsjednika Skupštine Republike Srbije - kazao je Usame Zukorlić

 

 

 


Sin Muamera Zukorlića i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić na vanrednoj konferenciji za medije je rekao da su laboratorije iz inostranstva navele da Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću i da postoji mogućnost da je otrovan teškim metalima, prenosi B92.


- Prošlo je pet mjeseci i četiri dana od smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila u Istanbulu, gdje sam pohađao školu turskog jezika. Iz Turske sam stigao neposredno prije dženaze. Ni jednog trenutka se ja ni moji najbliži nismo pomirili sa činjenicom da je umro naš velikan, a da nadležne institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu još tog dana, prije ukopa, su od rahmetli Muftije uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama, porodici da pronađemo adekvatne laboratorije u inostranstvu gdje smo uradili neophodna ispitivanja. Iz dvije nezavisne laboratorije smo dobili sljedeće rezultate:


Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila da, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba otrovana hranom.


Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti našeg baba i lidera, koji je u trenutku smrti vršio funkciju potpredsjednika Skupštine Republike Srbije - kazao je Usame Zukorlić.


Konferenciji je prisustvovao i otac Muamera Zukorlića.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI