VIDEO/ GDJE PRESTAJE STRAH, A POČINJE BORBA

Puhalo: 'Braćo Srbi, biće Povorka ponosa i u Banjaluci, neće nam sve uzeti Sarajevo!'

Hronika 09.04.22, 10:51h

Puhalo: 'Braćo Srbi, biće Povorka ponosa i u Banjaluci, neće nam sve uzeti Sarajevo!'
Radi se o komentaru na festival "Sloboda narodu" i razgovora na temu: Ko je i zašto protiv Povorke ponosa u Republici Srpskoj?

 

 

 

 

 

Bh. psiholog, bloger i novinar Srđan Puhalo se na Twitteru osvrnuo na dijalošku emisiju na temu održavanja Povorke ponosa u Banjaluci te u svom ciničnom maniru kratko prokomentarisao:


- Braćo Srbi, biće Povorka ponosa i u Banjaluci, neće nam sve uzeti Sarajevo!!!


A radi se o komentaru na festival "Sloboda narodu" i razgovora na temu: Ko je i zašto protiv Povorke ponosa u Republici Srpskoj?


Odgovaralo se na brjna pitanja: Gdje prestaje strah, a gdje počinje borba za svoja prava? Zašto je važno da razumijemo svrhu održavanja Povorke? Da li je uopšte potrebno da imamo Povorku i u drugim gradovima BiH, osim Sarajeva?


Na ova pitanja, ali i mnoga druga, su odgovarali Darko Pandurević, pravni savjetnik u Sarajevskom otvorenom centru, Danijela Majstorović, profesorica na Filološkom fakultetu u Banjoj Luci, Milica Pralica, predsjednica udruženja Oštra nula, Branko Ćulibrk, izvršni direktor Centra za mlade Kvart, a sesijom je moderirala Dragana Dardić,  Helsinški parlament građana Banjaluka.

 


Festival "Sloboda narodu" organizovan je u Banjoj Luci 29. marta i okupio je više od 20 govornika iz cijelog regiona, slobodnih mislilaca, čuvara slobodne misli.


Najvažniji cilj projekta "Sloboda narodu" jeste da omogući da se čuje glas slobode, slobodnu razmjenu mišljenja, praktikuje slušanje drugih i drugačijih i odgovorno i angažovano društveno djelovanje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI