FOTO/ EH, DA SU BH. IZBJEGLICE OVO IMALE

Svijet je postao humaniji ili...: Luksuzni kruzer za ukrajinske izbjeglice, a kralj i kraljica ustupili i svoj zamak!

Lifestyle 06.04.22, 11:15h

Svijet je postao humaniji ili...: Luksuzni kruzer za ukrajinske izbjeglice, a kralj i kraljica ustupili i svoj zamak!
Izbjeglice iz Ukrajine biće posluživane najkvalitenijim specijalitetima u cjelodnevnom bifeu. Imaće na raspolaganju sve sadržaje plovećeg grada, izuzev bazena i kockarnice

 

 

 

 


Šestog aprila luksuzni kruzer Volendam, usidren u roterdamskoj luci, otvara palube, salone i kabine za 1400 putnika. Posada od 600 članova brinut će o posebnim gostima slijedećih mjeseci.

 

Za to vrijeme kruzer neće podići sidro, niti će prevaliti ijednu morsku milju po bonaci, buri, neverama.

 

kruzer-volendam-za-izbjeglice-ukrajina-2


Kruzer Volendam postaje tako prva jedinstvena destinacija za prihvat ukrajinskih izbjeglica. Nesretnim ljudima, iz sve razorenije zemlje iz koje stižu slike strašnih ratnih zločina, holandska vlada nudi sve blagodeti u kojima uživaju svjetski putnici na luksuznim brodovima što vladaju morima i okeanima.


Izbjeglice iz Ukrajine biće posluživane najkvalitenijim specijalitetima u cjelodnevnom bifeu. Imaće na raspolaganju sve sadržaje plovećeg grada, izuzev bazena i kockarnice.

 

kruzer-volendam-za-izbjeglice-ukrajina-3


...Kada se vratim u naše izbjegličke devedesete i prisjetim se šta je sve očekivalo bh. izbjeglice, bude mi toplo oko srca zbog ovih slika što ih postavljam.
Svijet je, ipak, postao humaniji, osjećajniji. Bar će jadnim Ukrajincima na ovom brodu pružiti iluziju tajkunskog života u mjesecima koji slijede. Međunarodna solidarnost pokazuje se na djelu, a ne na riječima kako je često do sada bilo.

 

kruzer-volendam-za-izbjeglice-ukrajina-4


P.S. Holandski kralj Alexander i kraljica Maxima ustupili su i jedan svoj zamak grupi izbjeglica iz Ukrajine.

 

(DEPO PORTAL/P.Pavlović)

BLIN
KOMENTARI