FOTO/ Gradi se punom parom

Niče novi kompleks na olimpijskoj ljepotici, načelnik poručuje: 'Mnogi se bune, ali Bjelašnica danas podsjeća na mali grad'

Biznis Klub 05.04.22, 16:21h

Niče novi kompleks na olimpijskoj ljepotici, načelnik poručuje: 'Mnogi se bune, ali Bjelašnica danas podsjeća na mali grad'
Trenutno su u izgradnji glavni objekti unutar kompleksa Poslovno-sportskog centra Trnovo; hotel, administrativni objekat, relax objekat i sportska dvorana

 

 

 

Iako zvanično građevinska sezona nije otpočela, na području općine Trnovo radi se velikom parom. Naime, lijepo vrijeme bez padavina građevinske firme su iskoristile da nastave radove u Poslovno-sportskom centru Trnovo na Bjelašnici.

 

Administrativni objekat, relax objekat i sportska dvorana

 

Trenutno su u izgradnji glavni objekti unutar kompleksa Poslovno-sportskog centra Trnovo; hotel, administrativni objekat, relax objekat i sportska dvorana.

 

bjelasnica-gradnja

 

Ovaj kompleks je smješten na samom jugu lokacije između dvije planirane servisne saobraćajnice. Trenutno, kada je u pitanju administrativni objekat u završnoj fazi su radovi na armiranobetonskoj monolitnoj konstrukciji. U objektu relaks centra okončani su radovi na konstrukciji, izvršena je hidroizolacija ravnog krova, te je montirana fasadna bravarija na objektu.

 

Kada je u pitanju sportska dvorana, završena je montažna AB konstrukcija, kao i pokrivanje sendvič panelima. U unutrašnjosti objekta izvode se radovi na instalacijama vodovodne i kanalizacione mreže, elektro instalacijama i mašinskim instalacijama. Na južnoj, istočnoj i zapadnoj fasadi završena je montaža fasadnih otvora, dok je na sjevernoj fasadi započeta ugradnja fasadnih staklenih stijenki, ali je zbog ekstremno niskih temperatura i velikih količina snijega ugradnja bila obustavljena do sticanja povoljnijih uslova za rad.

 

U okviru infrastrukture u PSC Trnovo, izvode se radovi na polaganju primarnog voda oborinske i fekalne kanalizacije sa ugradnjom revizionih okana, zatim radovi na polaganju djela vodovodne mreže i gasovoda.

 

U toku je i izvođenje zemljanih radova za izgradnju tribine.

 

bjelasnica-gradnja-kompleks-1

 

Prethodno su izvedeni radovi na instalaciji trafostanice “Bjelašnica apartmani 9”, kao i radovi na temeljima balon hale.

 

“Bjelašnica, ako ste bili ovdje prije pet godina i ovih dana - velike su šanse da se nećete baš snaći. Danas Bjelašnica podsjeća na mali grad. Mnogima ova promjena ne prija, mnogi se bune, ali jedno je sigurno –Bjelašnica je sve punija i ljeti i zimi. Cilj nam je da Bjelašnica ima sadržaj za svakoga. Za mlade - izlasci, za skijaše - planina, za turiste - dobar lift za panoramsko razgledanje, za djecu - zabavni parkovi, za prave avanturiste - adrenalinske planinarske staze, a za ljubitelje prirode ima mnoštvo staza za šetnju, dalje od zgrada i buke. Izgradnjom i obnovom saobraćajnica, izgradnjom kružnih tokova i omogućenjem kružnog protoka saobraćaja, te izgradnjom podzemne garaže i parking prostora, sve je dosta organizovanije. Poslovno-sportski centar za koji, ističem, Općina sama finansira izgradnju, bez kreditnog zaduženja, upotpuniti će ponudu Bjelašnice sa nedostajućim sadržajima. Cilj općinske administracije, na čelu sa mnom kao načelnikom, želi postići da Bjelašnica bude pravi turistički centar, ali i da zadrži planinski duh”, istakao je općinski načelnik Ibro Berilo ovom prilikom.

 

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI