PRIGODNA FOTOGRAFIJA UZ SUPRUGA BAKIRA

Počeo ramazan, i Sebija Izetbegović čestitala: 'Allah Mubarek Ramazan, drage sestre i braćo u vjeri...'

Hronika 01.04.22, 20:47h

Počeo ramazan, i Sebija Izetbegović čestitala: 'Allah Mubarek Ramazan, drage sestre i braćo u vjeri...'
Povodom početka mjeseca ramazana brojne se poruke dijele i putem društvenih mreža, a među brojnima oglasila se i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović

 

 

 


Sa zalaskom Sunca večeras je počeo ramazan, najvažniji mjesec u životu muslimana.


Večeras se klanja i prvi teravih-namaz, dok će sutra biti prvi dan posta. U Sarajevu je, tradicionalno, pucnjem topa sa Žute tabije obilježen početak najsvetijeg mjeseca.


Ramazan je najodabraniji mjesec u islamu, a prema vjerovanju, sva dobra djela učinjena u njemu, višestruko se množe. Ovo je mjesec u kojem se nalazi i najsvetija noć – Lejletu-l-kadr, u kojoj je počela objava Kur'ana, ali i mjesec na čiji se 17. dan odvila bitka na Bedru, jedna od najvažnijih bitaka u historiji islama.


Povodom početka mjeseca ramazana brojne se poruke dijele i putem društvenih mreža, a među brojnima oglasila se i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, koja je uz prigodnu fotografiju sa suprugom Bakirom uputila nekoliko riječi:


- Allah Mubarek Ramazan, drage sestre i braćo u vjeri. U zdravlju i rahatluku da ispostimo Ramazan i učvrstimo svoju vjeru. Amin - poručila je.

 

 
 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI