Nakon okršaja, oglasio se Zalihić

'Prišao je sa strane, iznenada, udara me šakom u glavu! Pominje rahmetli Aliju, SDA i familiju, prijeti, psuje...'

Front 01.04.22, 20:01h

'Prišao je sa strane, iznenada, udara me šakom u glavu! Pominje rahmetli Aliju, SDA i familiju, prijeti, psuje...'
Dok sam čekao prijateljicu na zakazani sastanak oko 14h, sjedio sam u pomenutom objektu i gledao u „Meni“ šta da poručim za piće, kada mi je nenadano sa desne strane prišao općinski i gradski vijećnik Bajro Biber i udario me šakom u glavu, u predjelu desne sljepočnice i desnog uha i počeo da me vuče, prijeti i psuje...

 

 

 


Nakon današnjeg fizičkog sukoba u kojem su učestvovali bivši direktor Hitne pomoći Sarajevo Adem Zalihić i općinski vijećnik u sarajevskoj Općini Novi Grad Bajro Biber, Zalihić se oglasio na Facebooku i iznio svoju stranu priče... Šta se dogodilo?


- Evo nakon višesatnih policijsko-medicinskih procedura, u stanju sam da obavijestim javnost o nemilom događaju koji sam doživio danas u ugostiteljskom objektu u zgradi Općine Novi grad.

 
Naime, dok sam čekao prijateljicu na zakazani sastanak oko 14h, sjedio sam u pomenutom objektu i gledao u „Meni“ šta da poručim za piće, kada mi je nenadano sa desne strane prišao općinski i gradski vijećnik Bajro Biber i udario me šakom u glavu, u predjelu desne sljepočnice i desnog uha i počeo da me vuče, prijeti i psuje. Bilo je tu spominjanja rahmetli Alije, SDA i familije i prijetnji da će me uništiti, likovanja kako nisam više direktor itd.


Osoblje objekta je prišlo i razdvojilo nas, ja sam naravno pozvao policiju i hitnu pomoć. On je pobjegao sa lica mjesta. Policijski službenici su sačinili službenu zabilješku, uzeli izjave od očevidaca, a naravno postoji i video nadzor u objektu. Od kolega iz hitne pomoći, nakon njihove intervencije dobio sam uputnicu za KUM Kliničkog centra i evo nakon provedene dijagnostike, mogu reći, hvala Bogu, da je sve OK, da nema loma kostiju lobanje niti sumnje na krvarenje u lobanji.

 
Da se malo hronološki podsjetimo o kome se radi:


Bajro Biber je općinski vijećnik u općinskom vijeću Novi grad i Gradskom vijeću Grada Sarajeva. On je prevaga pomoću koje je Konaković preuzeo većinu u ovim vijećima, a Bajro Biber je to uslovio mojom smjenom, što je Konaković sa oduševljenjem prihvatio jer sam mu već odavno trn u oku - tvrdi Zalihić u svom postu i iznosi brojne detalje u prilog tome, o čemu možete čitati u nastavku, u priloženom FB statusu...

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI