Akcija 'Meta'

Petoro osumnjičenih ostalo u pritvoru, među njima i supružnici Džejla Glavović i Mahir Očuz

Hronika 01.04.22, 12:08h

Petoro osumnjičenih ostalo u pritvoru, među njima i supružnici Džejla Glavović i Mahir Očuz
U pritvoru su ostali Muris Suljić, Džejla Glavović-Očuz, Alaudin Čorbo, Mirza Avdibegović i Mahir Očuz

 

 

 

U jučerašnjoj operativnoj akciji "Meta", policijski timovi izvršili pretrese na 22 lokacije, te je osam lica lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu.

 

U pritvoru su ostali Muris Suljić, Džejla Glavović-Očuz, Alaudin Čorbo, Mirza Avdibegović i Mahir Očuz. Ostali su pušteni nakon policijske obrade, dok potraga za Refikom Kurgašem još traje.

 

Podsjećamo, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Meta" poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, "Odavanje službene tajne" iz člana 388. Krivičnog zakona Federacije BiH, "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH i "Nadriliječništvo" iz člana 233. Krivičnog zakona Federacije BiH.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI