Muzičar ispričao šta se dogodilo kad je pao s višnje

Goran Bregović uvijek uz vlast: Tadića podržavao 2012. godine, a Vučića 2022.

Showbizz 01.04.22, 08:33h

Goran Bregović uvijek uz vlast: Tadića podržavao 2012. godine, a Vučića 2022.
Slavni muzičar je u predsjedničkoj kampanji prije deset godina za tadašnjeg predsjednika Srbije obradio "Odu radosti", da bi sada otkrio zašto je aktuelnom zahvalan još od 2008. godine - iako je o tome ćutao 14 godina

 

 

 

Goran Bregović, osnivač Bijelog dugmeta i vođa Orkestra za svadbe i sahrane, uvijek je važio i za najvještijeg muzičara kada je u pitanju marketing, o čemu svjedoče i njegove čuvene krilatice „piši šta hoćeš, samo mi stavi lijepu sliku“ i „je*eš pjesmu koja ni na šta ne liči“.

 

Stoga možda ni ne treba da čudi što se Bregović u finišu predizborne kampanje javno svrstao uz pristalice predsjednika Srbije i kandidata za istu funkciju na izborima 3. aprila, Aleksandra Vučića, koji takođe važi za čovjeka koji odlično poznaje javno mnjenje i umije njime da manipuliše.

 

U video izjavi koju je objavio Kurir, Bregović je ovako obrazložio svoju podršku izbornoj listi SNS i Vučiću kao predsjedničkom kandidatu:

 

"Pao sam sa višnje 2008. godine i slomio dva pršljena. Ležao sam u bolnici i čekao operaciju. Tada su se dogodile tri stvari koje nikada neću zaboraviti. Donijeli su mi telegram ministra za kulturu Francuske, onda je na vrata ušao uniformisan čovjek i donio mi korpu cvijeća i voća od prijestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića i treće, dobio sam poziv od Aleksandra Vučića, koji te godine nije imao nikakvu funkciju. Vučić mi je tada rekao: 'Ako bilo šta mogu da pomognem, tu sam'. Taj dan nisam znao da li ću nastaviti da hodam i nikada ne mogu da zaboravim ljude koji su uz mene bili u najtežim trenucima u životu", objasnio je Bregović, koji je pak 2012. godine, dok se prethodni predsjednik Srbije Boris Tadić borio za još jedan predsjednički mandat, za njega obradio "Odu radosti" Ludwiga van Beethovena, inače himnu Evropske unije, i to u trubačkom maniru.

 

Kako je 4. aprila, prije tačno deset godina pisao Blic, kompozicija je bila Bregovićev poklon Tadiću, a bila je namijenjena njegovoj predizbornoj kampanji.

 

Tadića je pak uskoro na izborima porazio tadašnji Vučićev partijski šef Tomislav Nikolić, a nekoliko godina kasnije, kada je Vučić, koji je u međuvremenu došao na čelo SNS, postao predsjednik Vlade Srbije, Bregović je počeo javno da ga hvali - doduše, bez pominjanja višnje.

 

Tako je 2016. rekao da "glasa za Vučića", a tri godine kasnije je izjavio da tadašnji premijer "radi korisne stvari za Srbiju".

 

"Odu radosti" nije pominjao.

 

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI