VIDEO/ Novalić odgovorio Konakoviću

'Konaković je studirao, ako jeste, fizičku kulturu i sport - kolut naprijed, kolut nazad, za njega je ovo viša matematika'

Front 01.04.22, 08:05h

'Konaković je studirao, ako jeste, fizičku kulturu i sport - kolut naprijed, kolut nazad, za njega je ovo viša matematika'
Novalić se nakon usvajanja budžeta obratio zastupnicima i posebno replicirao Konakoviću

 

 

 

Dom naroda FBiH je nakon na momente burne rasprave danas usvojio Prijedlog budžeta koji iznosi rekordnih 5,6 milijardi KM.

 

Na sjednici se obratio Elmedin Dino Konaković (NiP), koji je iznio teške optužbe na račun premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

 

Nije dugo trebalo čekati na odgovor. Novalić se nakon usvajanja budžeta obratio zastupnicima i posebno replicirao Konakoviću.

 

- Veoma sam zadovoljan zbog toga, koristit će svim kategorijama, korisnicima budžeta. A ono s čim nisam zadovoljan jeste karakter nekih diskusija koje su išle sve do lične uvrede. Tu naročito izdvajam gospodina Konakovića. Izgleda da se ne poznajemo. Ja sam Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, one iste Federacije koja je u posljednjih sedam godina pod mojim vodstvom Vlade donijela povećanje realnog BDP-a 40 posto, ili sa 17,8 milijardi na 25 mlijardi i 22 miliona. U tom istom periodu, direktni porezi, iz kojih snabdijevamo penzioni fond, zdravstvo, nezaposlenost... narasli su sa 3,6 na 5,6 milijardi. Ista ta Vlada FBiH je u tim sedam godina sarajevski budžet podigla svojim mjerama sa 768 na na milijardu i 220 miliona. Nije to uradila Konakovićeva Vlada. U posljednje dvije godine ova Vlada je Kantonu Sarajevo transferirala 170 miliona KM grantova, za održanje podnosivog stanja pandemije, rekao je.

 

Novalić je dodao da je prije ovoga radio u privredi 33 godine te zaposlio više od 1.550 ljudi.

 

- Prije ovog ja sam radio 33 godine u privredi, zaposlio sam preko 1.550 ljudi. I moram vam priznati da sam za vrijeme studiranja i mnogih korporativnih međunarodnih obuka dobro naučio matematičke formule i matrice. I znam dobro računati i nikad se nisam preračunao. Koliko znam, kolega Konaković je studirao, ako jeste, fizičku kulturu i sport. Tamo se uči kolut naprijed, kolut nazad, preskakanje štrika, ali ovo sigurno ne. Iz njegove diskusije se vidi da je sve ovo za njega i viša ekonomija i viša matematika. A na Wikipediji iz koje on uči ovo ne stoji i ne piše, rekao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI