policija imala pune ruke posla

Nova akcija ranom zorom: Uhapšeno osam osoba, za dvjema se traga

Hronika 31.03.22, 08:56h

Nova akcija ranom zorom: Uhapšeno osam osoba, za dvjema se traga
Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta”

 

 

 

Rano jutros policijski timovi započeti su istovremeni pretresi na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, saopćio je MUP Zeničko-dobojskog kantona.

 

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta”, koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK i koja je usmjerena na hapšenje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, “Odavanje službene tajne” iz člana 388. Krivičnog zakona Federacije BiH, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH i “Nadriljekarstvo” iz člana 233. Krivičnog zakona Federacije BiH.

 

Aktivnosti u okviru akcije “Meta” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

 

Tokom pretresa osam osoba je uhapšeno i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju.

 

Više detalja o rezultatima akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti – saopćio je MUP ZDK.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI