Nakon više od dvije godine na ASU

Otvorena scena Obala od 1. aprila pokreće repertoar: Ulaz besplatan!

Kultura 30.03.22, 17:20h

Otvorena scena Obala od 1. aprila pokreće repertoar: Ulaz besplatan!
Publika će tako moći da pogleda ispitne predstave sa odsjeka Gluma i Režija u saradnji sa odsjecima za dramaturgiju i produkciju

 

 

 

Otvorena scena Obala nakon više od dvije godine, od 1. aprila ponovno pokreće redovni mjesečni repertoar, sačinjen od vlastite ispitne produkcije i pod umjetničkim rukovodstvom profesora Alena Muratovića, saopćeno je s Akademije scenskih umjetnosti UNSA.

 

Publika će tako moći da pogleda ispitne predstave sa odsjeka Gluma i Režija u saradnji sa odsjecima za dramaturgiju i produkciju.

 

Svakog petka u mjesecu na sceni Otvorene scene sa početkom u 19 sati će biti predstavljeni diplomski radovi sa odsjeka Gluma, kao i rad sa postdiplomskog MA studija glume.

 

Publika će imati priliku gledati i klasu III godine Odsjeka za glumu i ispitnu predstavu sa Odsjeka za režiju.

 

Prvog aprila na sceni Obale će biti ispitna predstava treće godine odsjeka za Glumu u klasi profesora Ermina Brave i doc. Džane Pinjo-Haračić "Majka Hrabrost i njena djeca". U predstavi igraju Alen Konjicija, Elma Fetić, Faruk Hajdarević, Pavle Novaković i Sara Seksan.

 

Osmog aprila publika će imati priliku da gleda ispitnu predstavu "Ko sam ovog puta?" u režiji Abasa Hamzija, studenta druge godine odsjeka za Režiju. Predstava je rađena prema istoimenoj pripovijetci Kurta Vonneguta, a dramaturgiju predstave potpisuje Benjamin Konjicija. U predstavi igraju Ana Marija Tomić, Pavle Novaković, Emina Topolović, Vedad Čano, Ibrahim Tatar, Nedim Šuvalija i Hana Bičo.

 

Diplomska predstava "Prst" Margarite Mladinić i Merjem Šiljak na repertoaru je 15. aprila. Predstava je rađena pod mentorstvom prof. Alena Muratovića i doc. Dženite Omerović Imamović.

 

Sedam dana kasnije, 22. aprila, publika će moći pogledati diplomsku predstavu "Art". U predstavi igraju Dušan Arnaut, Haris Bidžan i Kerim Ćutuna.

 

April će zaključiti izvedba predstave "Mećava" koja igra 29. aprila. U predstavi igraju Damir Čobo, Hana Zrno, Irma Alimanović, Saša Krmpotić i Tamara Miličević Štilić. Mentorica je Selma Spahić.

 

Ulaz na sve predstave je besplatan, saopćeno je sa Otvorene scena Obala Akademije scenskih umjetnosti.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI