evo koje su simptome razvili

WSJ: Abramovič i ukrajinski pregovarači razvili simptome trovanja nakon sastanka u Kijevu

Hronika 28.03.22, 18:47h

WSJ: Abramovič i ukrajinski pregovarači razvili simptome trovanja nakon sastanka u Kijevu
Nije poznato je li sumnjivi napad uzrokovan biološkim ili hemijskim agensom ili nekom vrstom napada elektromagnetskim zračenjem

 

 


Ruski oligarh Roman Abramovič i ukrajinski mirovni pregovarači pretrpjeli su simptome trovanja nakon što su učestvovali na sastanku u Kijevu ranije ovog mjeseca, prenose strani mediji.

 

Kako piše Wall Street Journal, nakon sastanka u glavnom gradu Ukrajine, Abramovič, koji je u prethodnom periodu putovao između Moskve, Lavova i drugih pregovaračkih mjesta, kao i najmanje dva druga člana ukrajinskog tima razvili su simptome koji su uključivali crvene oči, stalno i bolno suzenje i ljuštenje kože na licu i rukama, tvrde izvori bliski ovim osobama.

 

Za sumnjivi napad okrivili su tvrdolinijaše u Moskvi za koje su rekli da su htjeli sabotirati pregovore o okončanju rata. Osoba bliska Abramoviču rekla je da nije jasno ko je ciljao na njihovu grupu.


Abramovič i ukrajinski pregovarači, među kojima je i zastupnik krimskih Tatara Rustem Umerov, u međuvremenu su se oporavili i njihovi životi nisu u opasnosti, kako se navodi.

 

Nije poznato je li sumnjivi napad uzrokovan biološkim ili hemijskim agensom ili nekom vrstom napada elektromagnetskim zračenjem.

 

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelensky, koji u prethodnom periodu sastao s Abramovičem, navodno nije pogođen istim simptomima.

 

Abramovič je Putinu prije nekoliko dana predao rukom napisanu poruku Zelenskog.

 

Inačem 55-godišnji milijarder suočava se s kolapsom jer su mu uvedena nova stroga ograničenja zbog brutalne invazije koju je njegpva zemlja izvela na Ukrajinu.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI