Will i Jada - skandal na Oscarima

Šta se krije iza burnog braka Smithovih zbog kojeg je Chris Rock zaradio šamar? Zašto nije reagovao na generalnoj probi?

Showbizz 28.03.22, 10:41h

Šta se krije iza burnog braka Smithovih zbog kojeg je Chris Rock zaradio šamar? Zašto nije reagovao na generalnoj probi?
Izvršni urednik Vanity Faira Ramin Setoodeh, koji je uživo 'tvitao' s dodjele, kazao je kako mu je neko upućen u samu dodjelu rekao da Rock nije bio prekinut od strane Smitha na generalnoj probi

 

 

 

Turbulentna veza Willa Smitha i njegove supruge, Jade Pinkett Smith, očito je bila okidač za skandal koji je glumac izveo na dodjeli Oscara. Naime, 53-godišnji Smith udario je prezentera Chrisa Rocka na pozornici, u gotovo filmskoj sceni, kad je komičar počeo dobacivati šale na račun frizure njegove supruge. Nakon što je Smith pojurio na pozornicu kako bi odalamio Rocka s otvorenim dlanom desne ruke, voditelj je uzmaknuo i povikao: "Wow, Will Smith me upravo tresnuo".

 

Vidno uznemiren Smith je odšetao natrag do svog sjedala u publici i povikao: "Drži ime moje supruge dalje od svojih je... usta". Inače, 50-godišnja Jada na dodjeli se pojavila obrijane glave obzirom na to da vodi bitku protiv autoimunog poremećaja alopecije, što uzrokuje gubitak kose i ćelavost. Nakon incidenta, Smith i Jada ostatak su večeri proveli držeći se za ruke. Kako bilo, otvorena veza slavnog para očito je bila okidač za Smitha, a već i ranije to je bio razlog raznih nepovezanih govora koje je održao na različitim svečanim događanjima insistirajući na činjenici da "nikad nije bio nevjeran tokom braka".

 

Da stvar bude bolja, Smith je osvojio Oscara za ulogu u filmu "Kralj Richard" samo par trenutaka nakon što je udario Rocka uživo na pozornici. Primajući kipić, glumac se u suzama izvinjavao za svoj emocionalni ispad. "Želim se izviniti Akademiji, želim se izviniti svim svojim nominiranim kolegama. Ovo je prekrasan trenutak. Richard Williams bio je žestoki branitelj svoje porodice. U ovo vrijeme mog života, u ovom trenutku ja sam preplavljen onime što me Bog poziva da učinim".

 

Izvršni urednik Vanity Faira Ramin Setoodeh, koji je uživo 'tvitao' s dodjele, kazao je kako mu je neko upućen u samu dodjelu rekao da Rock nije bio prekinut od strane Smitha na generalnoj probi.

 

Nakon udarca, Smitha je presreo i tješio kolega Denzel Washington, te glumac i producent Tyler Perry. Bradley Cooper također je povukao Smitha u stranu i moglo ih se vidjeti u intimnom razgovoru.

 

Smithu je ovo prvi Oscar u 33 godine dugoj karijeri, a dobio ga je za ulogu Richarda Williamsa, odlučnog oca teniskih zvijezda Venus i Serene Williams u filmu "Kralj Richard". No, početkom mjeseca Smith i Jada također su bili predmet šale nakon što je odnio nagradu za najboljeg glumca u "Kralju Richardu" na dodjeli BAFTA nagrada. Tada je voditeljica Rebel Wilson izjavila na pozornici: "Mislila sam da mu je najbolja uloga posljednjih godina bila to što je bio u dobrim odnosima sa svim supruginim dečkima". U izjavama nakon sporne dodjele Smith je insistirao na tome kako među njima "nikad nije bilo nevjere", uprkos Jadinom priznanju iz 2020. kako se spetljala s 29-godišnjim pjevačem Augustom Alsinom.

 

"Nikad nije bilo nevjere u našem braku. Jada i ja pričamo o svemu i nikad nismo iznenadili jedno drugo ičime", naglasio je tada Smith, dodajući kako ne mari za špekulacije ljudi o svom braku, već i podržava šuškanja u nadi da će se svesti na nebitne debate.

 

"Odlučio sam da rasprave o mom braku mogu donijeti dobro ljudima. Raspravljanje je prvi stadij ka pravom razgovoru kako bi mogli uistinu istražiti jesu li neke stvari u vašem srcu pune ljubavi ili otrova", ispričao je glumac Gayle King u emisiji CBS Sunday Morning nakon dodjele BAFTA-e. Inače, Smith i Jada roditelji su 23-godišnjeg sina Jadena i 21-godišnje kćeri Willow.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI